Redactia.ro
Home » Știri » Ce cod vestimentar trebuie să respecte doamnele din Familia Regală la înmormântarea Reginei FOTO

Ce cod vestimentar trebuie să respecte doamnele din Familia Regală la înmormântarea Reginei FOTO

GALERIE FOTO (2)

Ținuta regală este încărcată de coduri vestimentare, reguli și tradiții, iar acest lucru nu se schimbă atunci când vine vorba de doliu. În urma trecerii în neființă a Reginei Elisabeta a II-a, joi, Familia Regală și fanii regali se așteaptă ca luni, 19 septembrie, să aibă loc o înmormântare de stat. Iată ce vor purta pentru această ocazie, doamnele din familia regală!

Ce cod vestimentar trebuie să respecte doamnele din Familia Regală la înmormântarea Reginei

Bineînțeles, ținutele negre sunt obișnuite. Cu toate acestea, doamnele din Familia Regală vor purta voaluri negre tradiționale de doliu pentru acest eveniment care sunt purtate în mod tradițional la înmormântarea unui suveran.

Voalul de doliu este atât simbolic, cât și practic, deoarece este purtat de cei care se află în proces de doliu pentru o persoană dragă. Acestea sunt confecționate de obicei din dantelă, tul sau material fin de plasă care permite unei persoane să vadă prin el.

Este celebru faptul că regina Victoria a purtat timp de 40 de ani un costum negru în semn de omagiu pentru regretatul ei soț, prințul Albert, ca un semn exterior al durerii sale.

Scopul practic al unui voal de doliu este de a ascunde fața cuiva, pentru a oferi un plus de intimitate celor care sunt supărați sau plâng. În cazul unor personalități cunoscute, cum ar fi membrii Familiei Regale, vălul de doliu protejează, de asemenea, persoana respectivă de fotografi.

Sursa foto: Getty Images

În urma decesului soțului ei, Prințul Philip, la 9 aprilie 2021, regina și-a exprimat dorința ca Familia Regală să respecte două săptămâni de doliu regal.

Pe lângă voalul de doliu și tradiționalul negru, rochia militară este, de asemenea, o opțiune adecvată pentru ținuta funerară în rândul familiei regale. Se obișnuiește ca doar membrii Familiei Regale care dețin un grad militar să poarte ținuta militară la ocazii de stat, o tradiție care există încă din secolul al XIX-lea.

Când va avea loc înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Regina va fi depusă în stare de veci la Westminster Hall de miercuri la ora 17:00 până luni, 19 septembrie, la ora 6:30, ziua funeraliilor de stat.

Va avea loc o procesiune ceremonială, în cadrul căreia sicriul reginei se va deplasa de la Palatul Buckingham la Palatul Westminster pentru a fi depus în stare de veci. Sicriul ei va fi închis și se va odihni pe o platformă ridicată, numită catafalc, în sală și va fi drapat în Drapelul Regal, cu Orbul și Sceptrul plasate deasupra. Acesta va fi păzit 24 de ore din 24 de o gardă formată din unități ale Gărzii de corp a Suveranului, ale Diviziei de Casație sau ale Yeoman Warders din Turnul Londrei.

Palatul Buckingham nu a confirmat încă ora la care va avea loc priveghiul și ce membri ai familiei regale vor participa la eveniment, deși se crede că acesta va avea loc înainte de deschiderea pentru public, în acea seară, a funeraliilor în care va fi depus răposatul monarh.

Membrii activi ai Familiei Regale vor purta uniformă atunci când vor fi prezenți la cinci evenimente ceremoniale în perioada de doliu a reginei.

Acestea sunt slujba de mulțumire de la Catedrala St Giles din Edinburgh, procesiunea către Westminster Hall și slujba de rugăciune și reflecție, priveghiul de la Westminster Hall și funeraliile de stat de lunea viitoare de la Westminster Abbey și slujba de înmormântare de la Capela St George din Windsor.

Sursa foto: philnews.ph

 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro
Etichete: