Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce complicații ascunde grăsimea de pe burtă. Nu este doar un inconvenient estetic

Ce complicații ascunde grăsimea de pe burtă. Nu este doar un inconvenient estetic

Grăsimea de pe burtă poate ascunde afecțiuni grave! Indicat este ca cei care se regăsesc în această situație să asculte sfaturile medicilor și nutriționiștilor, deoarece această problemă nu ține doar de estetic, cât și despre calitatea vieții noastre și a sănătății.

Ce complicații ascunde grăsimea de pe burtă

Medicul primar de chirurgie bariatrică, Rubin Munteanu dă un semnal de alarmă!

 „Uneori e mai mult înăuntru decât este sub piele au un sindrom de presiune intraabdominală crescută. Abdomenul nostru are un număr de organe. Dacă ai şi multă grăsime pe lângă aceste organe, presiunea din interiorul abdomenului este mare”, a explicat acesta.

Prin presiune mare se înțelege că persoana aflată în suferință va urina des, deoarece grăsimea de pe abdomen determină factori de inflamaţie.

Totodată secreţia pancreasului devină forţată, vă poate crește glycemia care poate efectiv să fie o situație premergătoare diabetului.

Un alt factor periculos pe care îl poate alarma masa grasă din abdomen este acela că vasele de sânge pot fi afectate prin semnale chimice: „10% minus din greutatea corporală înseamnă impact pozitiv asupra vaselor de sânge. Asupra sistemului imunitar. Şi asupra glicemiei”, potrivit „Pro TV”.

Nutriționistul Şerban Damian explică cum putem scădea masa grasă din organism:

„Ideea că nutriţionistul îţi dă doar brânză de vaci, castravete şi grătar e greşită. Ăsta e un rol al nutitionistul să nu te scoată din obiceiurile tale, dacă îţi plac cartofii să găsească şi cartofi în dietă”. 

Ce mâncăm pentru a scăpa de grăsimea de pe burtă

Mâncați în continuare ceea ce vă place, dar în cantități mai mici. „Mai puţin cu 500 de kilocalorie zilnic, din ceea ce obişnuiţi să mâncaţi. E un obiectiv pe termen lung. Cu această reducere calorică nu veţi pierde şi preţioasa masă musculară. Cum e cel mai uşor? Ne spune evoluţia”, mai explică cei de la „Pro TV”.

Culorile au un mare impact asupra creierului uman. Odată cu evoluția, oamenii au fost tentați să aleagă produsele de culoare verde, deoarece în trecut erau atrași de culoarea frunzelor. Aparent o culoare mai atrăgătoare ar fi galbenul. Cum ne ajută culorile să scădem din masa de grăsime?

Consultantul în comunicare medical, Cecilia Caragea a explicat:

”Când vrem să mâncăm mai puţin, ar fi bine să alegem farfurii negre. Dacă vrem să mâncăm mai mult- există şi această situaţie – ar fi bine să fie alese farfurii galbene. Suntem setaţi să vedem galbenul puternic ca pe o culoare pentru că aceasta aducea substanţe nutritive de aceea taxiurile sunt galbene să le vedem de departe, semnele de circulaţie”, conform aceleași surse.

.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: