Redactia.ro
Home » Știri » Ce condiție pun dascălii pentru ca greva să înceteze DEFINITIV! Guvernul îi cheamă iar la negocieri

Ce condiție pun dascălii pentru ca greva să înceteze DEFINITIV! Guvernul îi cheamă iar la negocieri

Ce condiție pun dascălii pentru ca greva să înceteze DEFINITIV! Guvernul îi cheamă iar la negocieri

Iată ce condiție pun dascălii pentru ca greva să înceteze. Guvernul îi cheamă iar la negocieri pe aceștia.

Ce condiție pun dascălii pentru ca greva să înceteze. Guvernul îi cheamă iar la negocieri

Cadrele didactice au convenit joi dimineață, de comun acord, să ceară 4.000 de lei pentru debutanți, chiar de luna aceasta. Doar așa vor renunța la grevă.

Cu toate aceastea, guvernanții spun că oferta făcută ieri este ultima. Mai exact, pentru ca greva generală să înceteze, Guvernul a prezentat ieri mai multe măsuri:

  1. Guvernul României va adopta, prin Ordonanță de Urgență, creșterea salariilor prevăzute în legea 153/2017 cu 1000 de lei brut lunar pentru personalul didactic. Această creștere reprezintă un avans din creșterea salarială planificată în viitoarea grilă de salarizare, care va fi aplicată începând cu data de 1 ianuarie 2024. Pentru personalul nedidactic din învățământ, creșterea salarială propusă este de 400 de lei brut lunar.
  2. În cadrul noii grile de salarizare, salariul profesorului debutant sau asistent universitar va fi raportat la salariul mediu brut din economie și va reprezenta punctul de referință al grilei de salarizare în educație. Majorările salariale, conform noii grile, vor fi realizate etapizat, pe o perioadă de maximum trei ani de la intrarea în vigoare a noii legi a salarizării, prima tranșă reprezentând 40% din valoarea totală a majorărilor.

UPDATE 10.20 Premierul Nicolae Ciucă şi-a programat, joi, noi consultări cu reprezentanţii sindicatelor din Educaţie, potrivit agendei oficiale a prim-ministrului. Acestea ar urma să aibă loc la ora 13,30, respectiv ora 19,00, precizează potrivit agendei oficiale a prim-ministrului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: