Redactia.ro
Home » Știri » Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să se angajeze la SMURD. Deficit enorm de personal în Capitală

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să se angajeze la SMURD. Deficit enorm de personal în Capitală

Regiunea București-Ilfov are un serviciu de ambulanță subdimensionat raportat la numărul de locuitori. Deficitul de personal din București este cel mai mare din țară, de peste 64%. Precizarea a fost făcută de Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București-Ilfov, pentru România Europa Liberă.

„Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov a organizat în Ianuarie ultimul concurs pentru recrutarea şi selecţia din rândul personalului civil, ce nu deţine calitatea de cadru militar/poliţist în activitate/rezervă, în vederea ocupării a 95 posturi vacante de soldat profesionist (servant).

Ce condiții trebuie să îndeplinească cei care vor să se angajeze la SMURD

Conform sursei citate, candidații trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani și să fi absolvit cel puțin învățământul general obligatoriu. De asemenea, ei trebuie să fie declarați apt la evaluările psihologice și medicale.

Pentru că în România este o situație deosebită, mai multe spitale din țară angajează în funcție de dosar și de interviu, în contextul în care este nevoie de un număr cât mai mare de angajați având în vedere situația actuală.

Ce salarii au avut angajații de la SMURD în 2021

Un director medical de la SMURD beneficiază de un salariu de 17.421 de lei, plus 347 lei indemnizaţia de hrană, dar și bonuri de vacanţă, de la stat. Directorii tehnici şi economici au salarii cuprinse între 7.680 – 8328 lei, în funcţie de experienţă. De asemenea, și aceștia beneficiază de aceeaşi indemnizaţie de hrană şi bonuri, identică pentru toţi angajaţii.

Apoi, un asistent şef de grad doi are o leafă de 6930 de lei lunar, plus bonusurile amintite anterior. Medicii, în funcţie de gradaţia la care sunt încadraţi, dar şi de specializarea pe care o au, au un salariu între 7.715 lei şi 17.857 lei, atât încasând un medic primar de gradaţie 5.

O moașă pe ambulanță poate câștiga aproape 5800 de lei, în timp ce o asistentă medicală, în funcţie de gradaţie, obține lunar o sumă între 5234 lei şi 6353 lei. De precizat este că cel mai mult ia asistentul medical coordonator de pe echipaj.

Și salariile ambulanțierilor diferă în funcţie de gradaţie, acestea variind între 4896 şi 5145 lei. Astfel, șoferii de pe autospeciale primesc aproximativ 4700 lei, în timp ce operatorii primesc de la 3403 la 3944 lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: