Redactia.ro
Home » Știri » Ce conține, de fapt, salamul de Sibiu. Istoria produsului crud-uscat și lista de ingrediente

Ce conține, de fapt, salamul de Sibiu. Istoria produsului crud-uscat și lista de ingrediente

Ce conține, de fapt, salamul de Sibiu. Istoria salamulului de Sibiu și lista de ingrediente

Iată ce conține, de fapt, salamul de Sibiu. Lista de ingrediente și povestea din spatele produsului crud-uscat.

Istoria salamului de Sibiu

Salamul de Sibiu este un cunoscut produs românesc și e printre cele mai iubite, totodată. Unii susțin că istoria acestui salam îl are in spate pe Filippo Dozzi și că a început să fie fabricat de către de acesta la Sinaia, în 1910. Mai exact, italianul s-a stabilit în Romania la cariera de piatra de la Piatra Arsa, în 1885 și, pe lângă meseria de pietrar, acesta era renumit pentru priceperea sa de a amesteca mirodeniile si cărnurile, mai ales că și strămoșii lui erau specialiști in prepararea salamurilod crud-uscate.

În 1932, Dozzi a schimbat denumirea salamului în „Salam de Sibiu”, iar în 1921, salamul de Sibiu era servit la dineurile regale, ca delicatesă, potrivit cumsa.ro.

Lista de ingrediente a salamului de Sibiu

Salamul de Sibiu, care e crud-uscat, este realizat din carne de porc de la animale ajunse la maturitate și slănină tare, potrivit Wikipedia. Mai conține ienibahar, piper alb, zahăr, sare, azotat de potasiu și membrane naturale (mațe de cal) sau membrane artificiale, potrivit click.ro.

Ingrediente Salam de Sibiu

  •  carne de porc si slanina tare
  •  usturoi
  •  ienibahar
  •  piper alb
  •  zahar
  •  sare
  •  azotat de potasiu
  •  membrane naturale (mate de cal) sau mate artificiale

Iată și ce mai spune președinta Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu, Carmen Gavrilescu.

„La 1900 nu existau aceste membrane pe care le utilizăm noi astăzi și se utilizau membranele naturale. Membrana în care se umplea salamul de Sibiu era de cal. Era o membrană naturală care dădea un gust ușor diferit. Se matura foarte mult, nu existau sisteme de climatizare și dura undeva la nouă luni de zile facerea acestui salam”, a spus președinta Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu, Carmen Gavrilescu, pentru Turnul Sfatului.

„Mai facem și astăzi acest salam, în membrană de cal. Noi le numim ediții de colecție și le facem o dată sau de două ori pe an tocmai pentru a păstra tradiția și a duce mai departe și pentru copiii noștri această poveste interesantă și zicem noi, ușor picantă”, spune președinta Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu, potrivit sursei citate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: