Redactia.ro
Home » Știri » Ce este adeverința permanentă și la ce este folosită aceasta

Ce este adeverința permanentă și la ce este folosită aceasta

Adeverința permanentă de muncă a fost folosită în pandemie de aproape toți românii. Dar ce reprezintă, de fapt, documentul și la ce este folosit? Dacă vor fi din nou introduse restricții, cel mai probabil, veți avea nevoie de acesta.

Ce este adeverința permanentă și la ce este folosită aceasta

Adeverința permanentă de muncă era necesară în pandemie, mai exact în stare de urgență, pentru a ieși din casă. Toți angajații erau nevoiți să aibă la ei acest docuemnt pentru a dovedi că se deplasează din/înspre locul de muncă.

Cine avea nevoie de adeverința permanentă

Din noiembrie 2020, cetățenii puteau circula noaptea, în intervalul 23.00-5.00, doar în anumite condiții și obligatoriu cu o declarație pe proprie răspundere, care să arate motivul deplasării. Oamenii care mergeau la muncă se puteau deplasa în interes profesional, între locul de domiciliu și locul de desfășurare a activității profesionale. Dovada se face cu o legitimație de serviciu, cu o adeverință de la angajator (adeverința permanentă) sau cu o declarație pe propria răspundere.
Declarația pe proprie răspundere și adeverința de la angajator completate trebuiau să se afle în posesia persoanei care efectua deplasarea, împreună cu documentul de identitate. Aceestea trebuiau puse oricând la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Declarația pe proprie răspundere și adeverința de la angajator puteau fi completate online

Serviciul de Telecomunicații Speciale actualizase platforma electronică unde cetățenii puteau completa online declarațiile pe propria răspundere și adeverințele de la angajator care atestă motivele deplasării în afara locuinței în intervalul orar 23.00 – 5.00.
După completare, formularele puteau fi stocate pe dispozitive electronice și prezentate pentru control autorităților abilitate, cu condiția ca pe acestea să existe semnătura olografă a persoanei care folosește declarația, respectiv a reprezentantului legal al angajatorului și data la care a fost redactat documentul.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: