Redactia.ro
Home » Tehnologie » Ce este BeReal? Cum funcționează platforma de socializare care nu te lasă să folosești filtre

Ce este BeReal? Cum funcționează platforma de socializare care nu te lasă să folosești filtre

BeReal nu are un super-algoritm și nu scoate în față cele mai populare postări. Dar este clar că a dat

Ce este BeReal, platforma de socializare care nu te lasă să folosești filtre și care atrage un număr tot mai mare de utilizatori din lumea întreagă. Iată ce funcții are BeReal, deși după denumire poate fi ușor de dedus. Pe scurt, nu ai cum să păcălești realitatea, comparativ cu alte platorme de socializare recunoscute la nivel mondial.

Ce este BeReal. Cum funcționează platforma de socializare care nu te lasă să folosești filtre

BeReal este diferită față de ce știm. Așa cum îi spune și numele, BeReal te „obligă” să fii „real”, te încurajează să fii autentic și să pui poze autentice. Să lași deoparte filtrele, care nu reflectă adevărul, și să arăți lumii cine ești, fără „măști”, și ce faci.

Cum funcționează BeReal, concret. Platforma de socializare îi anunță pe utilizatori când trebuie să își încarce „povestea” / „story-ul”, la o oră aleatorie, în fiecare zi. Practic, utilizatorii pot fi luați prin surprindere, iar fotografia trebuie realizată „brusc”, într-un moment când poate nu ești pregătit acel selfie „perfect”.

Practic, o dată pe zi, într-un moment ales la întâmplare de aplicație, ești invitat să îți faci un „BeReal”, adică această fotografie care va folosi ambele camere ale telefonului. Va rezulta un selfie, iar pe fundal se va vedea ce a fotografiat camera de pe spate a telefonului, conform Hotnews.ro. Utilizatorul are la dispoziție doar câteva minute pentru a încărca fotografia, iar dacă ratează momentul, este „taxat”. Dacă nu reușește să facă acest lucru în timpul alocat, „povestea” / „story-ul” lui este marcată cu mențiunea „postată cu întârziere”, pentru ca toată lumea să sesizeze acest aspect.

BeReal nu are un super-algoritm și nu scoate în față cele mai populare postări.

BeReal, aplicația creată de doi francezi, dă tonul unui trend în social media

BeReal nu e atât de nouă, chiar dacă mulți aud abia acum de ea și încep să o folosească. Aplicația a fost creată de doi francezi, Alexis Barreyat și Kévin Perreau, și a fost lansată în 2020. După câțiva ani de relativă obscuritate, a câștigat rapid popularitate la mijlocul acestui an și are câteva milioane de fani. Momentan, nu este nici pe departe la fel de populară ca TikTok, dar cine știe ce va fi și ce va mai apărea în viitor.

Apropo de TikTok, care are câteva miliarde de utilizatori, se pare că ar imita deja BeReal. TikTok a anunțat recent opțiunea Now, „o experiență foto și video zilnică prin care poți distribui momentele autentice cu cei dragi”. Practic, userii primesc o notificare zilnică pentru a realiza un video de 10 secunde sau o fotografie cu camera principală și frontală „pentru a împărtăși simplu momentele importante dintr-o zi”.

BeReal nu are un super-algoritm și nu scoate în față cele mai populare postări. Dar este clar că a dat
Foto: Profimedia
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: