Redactia.ro
Home » Știri » Ce este demenţa frontemporală, boala de care suferă Bruce Willis. Afecțiunea gravă, pentru care nu există tratament

Ce este demenţa frontemporală, boala de care suferă Bruce Willis. Afecțiunea gravă, pentru care nu există tratament

Ce este demenţa frontemporală, boala de care suferă Bruce Willis. Afecțiunea gravă, pentru care nu există tratament

Bruce Willis a fost diagnosticat cu o boală cruntă, care i-a schimbat complet viața. Celebrul actor a ajuns de nerecunoscut de când medicii au descoperit că are demenţă frontemporală, o afecțiune extrem de grea. Cel mai grav este, însă, faptul că nu s-a există un tratament pentru vindecarea acesteia.

Totul despre demenţa frontemporală, boala lui Bruce Willis

Familia lui Bruce Willis a anunțat că acesta a fost diagnosticat cu demență frontotemporală, după ce în 2022 se spune că are afazie. Boala a avansat, iar medicii și-au putut da seama despre ce este vorba. Actorul s-a schimbat complet de când este bolnav și a fost nevoit să se retragă din activitate, mai ales pentru că are, printre altele, și probleme mari de vorbire.

”Din păcate, dificultăţile de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce”, a explicat familia.

Demenţa frontemporală este o boala neurodegenerativă, care se moștenește, de cele mai multe ori, și care face parte din aceeași categorie a bolii Alzheimer. Și manifestarea este asemănătoare, iar cel mai grav lucru este faptul că specialiștii nu au găsit un tratament până acum, ci medicamentele prescrise sunt destinate altor probleme de sănătate.

La fel ca în cazul lui Bruce Willis, cele mai mari probleme ale acestei boli sunt dificultățile de vorbire și de mișcare, un tremurat constant, dar și episoade de pierdere a memoriei.

Simptomele demenței frontemporale

Diagnosticarea unei astfel de afecțiuni este una simplă pentru un medic famliarizat cu o astfel de pacienți. Există o mulțime de simptome pe care le prezintă o persoană care suferă de această boală și sunt ușor de remarcat, pentru că presupun un comportament complet schimbat. Dacă observați următoarele simptome, consultați imediat un medic:

  • Comportament și / sau schimbări dramatice de personalitate, cum ar fi înjurături, furt, interes crescut pentru sex sau o deteriorare a obiceiurilor de igienă personală;
  • Comportamente inadecvate social, impulsive sau repetitive;
  • Judecată afectată;
  • Apatie;
  • Lipsa empatiei;
  • Scăderea conștientizării de sine;
  • Pierderea interesului pentru activitățile zilnice normale;
  • Retragerea emoțională;
  • Pierderea energiei și a motivației;
  • Incapacitatea de a utiliza sau de a înțelege limbajul (dificultăți în numirea obiectelor, exprimarea cuvintelor sau înțelegerea semnificațiilor cuvintelor);
  • Ezitare în timpul vorbirii;
  • Probleme de planificare și organizare;
  • Modificări frecvente ale dispoziției.

Une persoane se mai pot confrunta și cu tremurături, spasme musculare sau slăbiciune, rigiditate, coordonare precară și / sau echilibru slab. De asemenea, unii oameni, în stadiu mai avansat, se confruntă cu dificultăți la înghițire și chiar probleme de ordin psihiatric, ajungând să aibă halucinații, stări nervoase inexplicabile și dificultăți în vorbire.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: