Redactia.ro
Home » Știri » Ce este interzis să achiziționezi cu cardul de bonuri de masă. Restricțiile și regulile de utilizare a acestuia

Ce este interzis să achiziționezi cu cardul de bonuri de masă. Restricțiile și regulile de utilizare a acestuia

Cardurile de bonuri de masă sunt un beneficiu frecvent oferit angajaților din România, facilitând achiziționarea alimentelor și a altor produse perisabile. Cu toate acestea, există reguli stricte referitoare la modul în care pot fi folosite aceste carduri.

Utilizarea cardului de bonuri de masă

Cardurile de bonuri de masă funcționează ca și cardurile de plată obișnuite și sunt utilizate la aceleași terminale de plată. Ele pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea alimentelor și a produselor perisabile în magazinele fizice sau online care fac parte din rețeaua de carduri Edenred.

Există mai multe restricții și reguli referitoare la utilizarea cardurilor de bonuri de masă. În primul rând, acestea pot fi utilizate doar pentru tranzacții în lei românești și numai în România. De asemenea, nu este permisă utilizarea cardului de către alte persoane decât deținătorul său, iar fiecare tranzacție trebuie autorizată de acesta.

Plata contactless și limitele

Cardurile de bonuri de masă permit și plata contactless, dar există limite în acest sens. După efectuarea a cinci tranzacții contactless consecutive, va fi necesară introducerea codului PIN pentru autorizarea următoarelor tranzacții. Totodată, nu sunt permise retragerile de numerar folosind acest tip de card.

Produse nealimentare și interdicții

Conform regulamentului, cardurile de bonuri de masă nu pot fi utilizate pentru achiziționarea de produse nealimentare. Acest lucru include și produse precum țigările și băuturile alcoolice. Folosirea cardului în alte scopuri decât achiziționarea de alimente poate duce la blocarea acestuia.

Situațiile de blocare a cardului

În cazul în care un deținător de card nu mai îndeplinește criteriile de eligibilitate pentru utilizarea acestuia, cardul va fi blocat automat de către emitent. Aceasta poate interveni în diverse situații, iar soldul disponibil nu va mai putea fi utilizat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: