Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce este metoda ‘2357’? Doar așa reții cu ușurință ceea ce înveți

Ce este metoda ‘2357’? Doar așa reții cu ușurință ceea ce înveți

Ce este metoda '2357'? Doar așa reții cu ușurință ceea ce înveți

Ce este metoda ‘2357’? Doar așa reții cu ușurință ceea ce înveți! Iată detaliile!

Ce este metoda ‘2357’

În procesul de învățare, fie că ești student, profesionist sau doar dorești să îți dezvolți abilitățile și cunoștințele, reținerea informațiilor este esențială. Cu toate acestea, memorarea poate fi uneori o provocare. Din fericire, există numeroase tehnici și strategii care pot îmbunătăți eficiența procesului de învățare. Una dintre aceste tehnici este metoda ‘2357’, care s-a dovedit a fi extrem de eficientă în ajutarea persoanelor să își consolideze cunoștințele și să le rețină cu ușurință.

Metoda ‘2357’ este o tehnică de învățare care se bazează pe principiul repetiției distanțate și a fost actualizată și simplificată pentru a se potrivi nevoilor moderne. Această metodă implică un ciclu de cinci zile în care vă concentrați pe revizuirea și memorarea conținutului pe care doriți să îl învățați, potrivit Playtech.

Doar așa reții cu ușurință ceea ce înveți

Iată cum funcționează:

 1. Prima zi: În această zi, parcurgeți pentru prima dată conținutul sau informațiile pe care doriți să le învățați. Această sesiune inițială de studiu vă ajută să vă familiarizați cu subiectul.
 2. A doua zi: În ziua următoare, reluați conținutul sau informațiile pe care le-ați studiat în prima zi. Acest pas vă ajută să consolidați ceea ce ați învățat inițial.
 3. A treia zi: Continuați să revizuiți și să recitiți materialul în a treia zi. Acesta este un alt pas important în procesul de memorare.
 4. A cincea zi: După două zile de pauză, reveniți și reluați conținutul. Acest interval mai lung între sesiunile de studiu vă ajută să transferați informațiile către memoria pe termen lung.
 5. A șaptea zi: În a șaptea zi, aveți din nou o sesiune de revizuire. Încercați să vă amintiți în detaliu sau să notați tot ceea ce puteți despre subiect, fără a consulta materialele inițiale.

De ce funcționează metoda ‘2357’?

Această metodă se bazează pe principiul repetiției distanțate, care implică extinderea intervalului de timp dintre sesiunile de studiu. Astfel, informațiile sunt transferate către memoria pe termen lung, ceea ce face mai ușor să le rețineți pe termen lung.

De asemenea, metoda ‘2357’ vă încurajează să exersați reamintirea activă în zilele a cincea și a șaptea. Aceasta înseamnă că încercați să vă amintiți conținutul fără a vă baza pe materialele inițiale, ceea ce vă ajută să consolidați cunoștințele.

Cum să îmbunătățiți procesul de învățare

În plus față de metoda ‘2357’, există și alte strategii pe care le puteți adopta pentru a învăța mai eficient și mai rapid:

 1. Stabiliți obiective clare pentru fiecare sesiune de învățare pentru a vă menține direcția clară.
 2. Utilizați tehnica Pomodoro, care implică lucrul concentrat de 25 de minute urmat de o pauză de 5 minute pentru a vă menține mintea proaspătă.
 3. Participați la discuții în grup, rezolvați probleme sau explicați un subiect altora pentru a vă consolida cunoștințele.
 4. Schimbați mediul de învățare pentru a menține interesul și pentru a activa diferite zone ale creierului.
 5. Folosiți tehnici de memorare precum asocierea vizuală, crearea de povestiri sau folosirea acronimelor.
 6. Sintetizați informațiile importante sub formă de rezumate sau scheme.
 7. Explorează aplicații și platforme educaționale pentru a avea acces la resurse variate și interactivitate.
 8. Acordați o atenție deosebită odihnei, deoarece un somn de calitate poate avea un impact semnificativ asupra capacității dumneavoastră de a învăța și de a reține informații.

Sursa foto: Playtech

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: