Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce este numerologia și care este rolul ei?

Ce este numerologia și care este rolul ei?

Numerele joacă un rol important în viața noastră și este imposibil să nu atribuim o anumită semnificație numerelor sau să avem numere preferate și numere pe care le evităm.

Atitudinea noastră față de numere ne poate influența în diverse situații, de la volumul preferat al televizorului (se pare că evităm numele impare atunci când setăm nivelul sonor al unui dispozitiv audio) până la numerele pe care le alegem când jucăm ruletă online.

Ce este numerologia?

Numerologia este studiul relației divine sau oculte dintre un număr și unul sau mai multe evenimente care coincid. Numerologia se ocupă, de asemenea, cu valoarea numerică a literelor din cuvinte și nume, utilizând un sistem alfanumeric. Este apropiată de diverse arte divinatorii și este adesea asociată și cu fenomene paranormale.

Când a apărut numerologia?

Începuturile numerologiei datează din Antichitate, când au apărut primele practici de gematrie, adică atribuirea de valori numerice cuvintelor și numelor și imputarea acestor valori cu un sens religios. O inscripție asiriană din secolul al VIII-lea î.Hr., comandată de Sargon al II-lea, spune că „regele a construit zidul Khorsabad cu o lungime de 16.283 de coți pentru a corespunde cu valoarea numerică a numelui său.” Mai departe, literatura rabinică a folosit gematria pentru a interpreta pasaje din Biblia ebraică.

Filosoful și misticul din secolul al VI-lea Pitagora credea că numerele poartă coduri sacre și pe care noi le-am creat, fiind inspirați de divinitate.

Numerologia a început să decadă în Europa Apuseană odată cu consolidarea creștinismului. În 325 d.Hr., în urma Sinodului I de la Niceea, abaterile de la credințele bisericii de stat au fost clasificate drept încălcări civile în cadrul Imperiului Roman. Numerologia, denumită isopsefie, a continuat să fie folosit în cercurile conservatoare ortodoxe grecești.

Este numerologia o știință?

Există o dezbatere intensă referitoare la caracterul științific a numerologiei. Dacă luăm definiția științelor în calcul, numerologia poate fi considerată știință doar când se bazează pe studiu științific, observații, fapte și statistici.

Potrivit numerologilor, totul în lume depinde de proprietățile mistice ale numerelor. Aceste proprietăți provin din vibrația inerentă a numerelor. Alți practicieni new age folosesc termenul de vibrație pentru a descrie credințele în puterea unor elemente precum cristalele, pietrele prețioase, culorile și uleiurile esențiale. Aceste credințe sunt în mare parte incompatibile cu știința.

Ce metode folosește numerologia?

Pentru a evalua impactul numerelor în viața noastră, numerologia se folosește de diverse metode, cum ar fi atribuirea de valoare numerică unor litere din alfabet. Această practică se realizează prin sisteme diferite, cum ar fi sisteme alfanumerice, sistemul bazat pe alfabetul latin, metoda lui Pitagora, metoda Chaldeană, metoda lui Agrippa, sau Kabbala bazată pe alfabetul limbii engleze.

Idei din numerologie

Fie că atribui sau nu un sens ascuns numerelor din viața ta, iată câteva idei promovate de numerologi:

– Există numere pozitive și numere negative;

– 11, 22 și 33 sunt numere cu proprietăți deosebite, iar sensul lor poate fi pozitiv sau negativ, în funcție de context;

– Numerele ne definesc destinul personal, iar ziua de naștere a unei persoane are o influență mare asupra destinului său.

– Practicile numerologice ne permit să avem revelații legate de cele mai ascunse dorințe și probleme ale vieții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini