Redactia.ro
Home » Monden » Ce este sindromul omului înțepenit, diagnosticul lui Celine Dion. Boala rară afectează atât bărbații, cât și femeile

Ce este sindromul omului înțepenit, diagnosticul lui Celine Dion. Boala rară afectează atât bărbații, cât și femeile

Ce este sindromul omului înțepenit, diagnosticul lui Celine Dion. Boala rară își face simțită prezența în jurul vârstei de 45 de ani

Ce este sindromul omului înțepenit, diagnosticul lui Celine Dion. Boala rară își face simțită prezența în jurul vârstei de 45 de ani și afectează atât bărbații, cât și femeile. Iată detalii.

Ce este sindromul omului înțepenit, diagnosticul lui Celine Dion. Boala rară afectează atât bărbații, cât și femeile

Celine Dion, cântăreață de talie internațională, suferă de sindromul persoanei rigide/sindromul omului înțepenit. Este o boală rară, care afectează cam unul dintr-un milion de oameni, femei și bărbați, și își face simțită prezența în jurul vârstei de 45 de ani.

Cântăreața și-a anulat concerte din cauza acestui diagnostic și a vorbit despre simptomele pe care le are.

Adesea, boala generează stări puternice de anxietate persoanelor afectate și le poate impacta negativ toate aspectele vieții, după cum a mărturisit și îndrăgita cântăreață în mesajul pe care l-a transmis fanilor cu atât de multă sinceritate.

„In timp ce incă invătăm despre această afectiune rară, acum am aflat că acesta este cauza tuturor spasmelor pe care le-am avut. Din păcate, aceste spasme afectează fiecare aspect al vieții mele de zi cu zi, provocând uneori dificultăti când merg si nepermitându-mi să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită să o fac”, a mărturisit artista la un moment dat în mediul online.

Potrivit specialistilor americani in tulburari neurologice si AVC din cadrul National Institutes of Health, sindromul persoanei rigide se defineste drept o tulburare neurologica cu caracteristicile unei boli autoimune.

Această afecțiune reprezintă o rigidizare a mușchilor în organism, care îi împiedică pe oamenii bolnavi să se mai poată mișca în mod normal. Spasme musculare severe și persistente pot fi produse de factori de zi cu zi, cum ar fi zgomotul puternic, temperaturile scăzute, mișcări bruște sau chiar contacul fizic. Spasmele pot provoca caderi, fapt ce poate cauza probleme suplimentare persoanei bolnave.

Sindromul omului înțepenit este o boală incurabilă, însă simptomele pot fi ameliorate cu ajutorul unor medicamente și prin diferite practici fizice, cum ar fi masaj, acupunctură sau hidroterapie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: