Redactia.ro
Home » Știri » Ce este „umărul înghețat”. Ce se întâmplă cu tine în mijlocul nopții, chiar și ani de zile la rând

Ce este „umărul înghețat”. Ce se întâmplă cu tine în mijlocul nopții, chiar și ani de zile la rând

Ce este „umărul înghețat”. Ce se întâmplă cu tine în mijlocul nopții, chiar și ani de zile la rând

Ce este „umărul înghețat”. Iată ce se poate întâmpla cu tine în mijlocul nopții și, odată cu trecerea timpului, afecțiunea se agravează în timp dacă nu este tratată corespunzător.

Ce este „umărul înghețat”. Ce se întâmplă cu tine în mijlocul nopții, chiar și ani de zile la rând

Umărul înghețat sau capsulita retractila este o afecțiune frecvent întâlnită la femei cu vârste între 40-60 ani. Cauzele acestei afecțiuni nu sunt pe deplin cunoscute, însă pacienții cu diabet zaharat sau cei care au avut un umăr imobilizat pentru o perioada mai mare de timp au un risc mai mare de a dezvolta capsulita retractila. Totodată, pacienții trec, de multe ori, printr-o perioada de suprasolicitare a umărului în special cu activitati deasupra capului, care a coincis cu debutul simptomelor.

În acești umeri se dezvoltă benzi groase de țesut cicatriceal, apar aderențe, scade cantitatea de lichid articular, toate acestea cauzând înțepenirea sau „înghețarea umărului”, potrivit chirurgieartroscopica.ro. De obicei, simptomele debutează cu dureri moderate, iar mobilitatea articulară scade. Durerea se agravează în timpul nopții și devine tot mai intensă după câteva luni, ajungând să limiteze mișcările articulației. Ulterior, durerea se ameliorează, dar umărul devine din ce în ce mai rigid și în cele din urmă nu mai poate fi mișcat deloc. Trebuie intervenit cu un tratament, potrivit Digi24.

Simptomele „umărului înghețat” pot să persiste ani de zile și afectează calitatea vieții pacientului. Umărul înghețat are trei etape de evolutie, potrivit chirurgieartroscopica.ro:
  • Faza întâi „inghetare”, când pacientul remarcă o durere profundă la nivelul umărului cu reducere moderata a mobilitatii articulare; aceasta faza poata dura intre 2-9 luni, iar simptomele se agraveaza progresiv; durerile nocturne de umăr pot deveni dominante
  • Faza a doua „inghetat” e marcată de reducerea intensității durerii, dar miscarile umărului rămân extrem de limitate; activitatile zilnice pot fi extrem de dificil de executat, iar pacienții sunt oarecum dizabilitati în cursul acestei faze; aceasta faza poate dura între 4-6 luni
  • Faza a treia „topire” este etapa de recuperare, când afecțiunea începe să se vindece; durerea se diminueaza sau poate disparea complet, dar mai există o mică durere reziduală; mobilitatea umărului se îmbunătățește; aceasta faza poate dura intre 6 luni – 2 ani
În funcție de severitatea acestei afecțiuni, tratamentul poate însemna administrarea unor analgezice, ședințe de fizioterapie și kinetoterapie sau injecții în articulație. În unele cazuri, însă, artroscopia de umăr este singura variantă pentru a elimina simptomele, potrivit Digi24.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: