Redactia.ro
Home » Știri » Ce este virusul Marburg, din cauza căruia nouă oameni au decedat deja! Virusul are o rată a mortalității de până la 88%

Ce este virusul Marburg, din cauza căruia nouă oameni au decedat deja! Virusul are o rată a mortalității de până la 88%

GALERIE FOTO (2) Ce este virusul Marburg, din cauza căruia nouă oameni au decedat deja! Virusul are o rată a mortalității de până la 88%

Ce este virusul Marburg, care a fost deja depistat în două țări și care are o rată a mortalității de până la 88%. Iată ce se știe în momentul de față. OMS se reunește de urgență astăzi din cauza infecțiilor cu virusul Marburg.

Ce este virusul Marburg, din cauza căruia nouă oameni au decedat deja! Virusul are o rată a mortalității de până la 88%

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat o reuniune de urgenţă astăzi, după ce nouă persoane au murit în decurs de o lună în Guineea Ecuatorială după infectarea cu virusul Marburg, o febră hemoragică aproape la fel de mortală ca Ebola, relatează AFP și Agerpres.

Virusul Marburg aparține familiei filoviride, se transmite la om și maimuțe și are o rată a mortalității de până la 88%.

Pe 13 februarie 2023, Guineea Ecuatorială a anunţat decesul în estul ţării a nouă oameni, în perioada 7 ianuarie – 7 februarie 2023, din cauza acestui virus. Potrivit OMS, ar fi „prima epidemie de febră hemoragică Marburg” în această mică ţară din Africa.

Ghana, stat din Africa de Vest, a declarat la rândul ei starea de urgență după depistarea mai multor cazuri în vara anului 2022. Din fericire, numărul de infecții a fost ținut sub control și răspândirea virusului a fost împiedicată.

Virusuri Marburg
Virusuri Marburg vazute la microscop. Foto: CDC / Sciencephoto / Profimedia Images

În momentul de față, nu există vaccinuri sau tratamente antivirale aprobate pentru a trata virusul Marburg. Totuși, îngrijirea de susţinere – rehidratare orală sau intravenoasă – şi tratamentul simptomelor specifice cresc şansele de supravieţuire, a transmis Agerpres. O serie de tratamente potenţiale sunt în curs de evaluare, potrivit OMS.

OMS a transmis într-un comunicat că va convoca marţi o reuniune de urgenţă a aşa-numitului consorţiu Marvac, care promovează colaborarea internaţională pentru dezvoltarea vaccinurilor împotriva virusului Marburg. Consorţiul este coordonat de OMS şi include reprezentanţi ai industriei farmaceutice, ai organizaţiilor non-profit, autorităţi şi mediul academic.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: