Redactia.ro
Home » Știri » Ce fel de vin recomandă bucătarii să pui la friptura de porc

Ce fel de vin recomandă bucătarii să pui la friptura de porc

Carne de porc

Carnea de porc este la mare căutare în acest sezon, fiind cea mai folosită în această perioadă. De altfel, tradiția Igantului este respectată de mulți români, iar porcii sunt sacrificați pentru ca gospodinele să prepare cele mai gustoase mâncăruri cu carne de porc.

Ce vin se pune la mâncarea făcută cu carne de porc

Porcul este, așadar, vedeta iernii. După ce de Igant porcii sunt sacrificați, gospodinele încep să facă preparatele tradiționale din carnea acestora. Totuși, carnea proaspătă este păstrată și pentru diferite preparate care vor fi servite pe masa de Crăciun.

Alături de aceasta, putem folosi și vinuri, pentru a-i îmbogăți gustul și a-i da o savoare aparte. Dar ce vin se folosește, de fapt, la carnea de porc? Pentru că este o carne destul de grea, specialiștii recomandă să folosim vinurile roșii alături de carnea de porc, fie că este vorba de marinadă, de un sos de vin sau orice altceva.

Astfel, specialiştii spun că ar trebui să ne alegem vinul în funcţie de carne. Pentru o carne de porc slabă, putem să folosim vinuri roşii uşoare, cum ar fi Fetească Neagră, Pinot Noir.

Dacă avem o carne de porc mai grasă, trebuie să folosim vinuri roşii uşoare (Fetească Neagră, Pinot Noir).

Un lucru foarte important de menţionat este acela că trebuie să folosim un vin de calitate.

Este carnea de porc bună pentru sănătate sau nu?

„De multe ori porcul este considerat o carne grasă, însă se face o confuzie între grăsimea globală (a carcasei) şi conţinutul de grăsime al cărnii.  Grăsimea porcului se găseşte mai ales la periferie, sub piele, deci este uşor de degresat înainte sau după gătit. Conţinutul de grăsime variază în funcţie de bucata de carne: muşchiul conţine 3,5-4% lipide, pulpa aprox 7% iar costiţa până la 45%”, a declarat nutriționistul Mihaela Bilic.

Carnea de porc este sănătoasă și consumată în cantități moderate este bună și pentru sănătataea noastă.

„Comparativ cu carnea de vită, porcul are o carne mai bogată în acizi graşi nesaturaţi decât în acizi graşi saturaţi: 50% dintre lipidele cărnii de porc sunt acizi graşi mono-nesaturaţi similari cu cei din uleiul de măsline. Nefiind rumegător precum vita, oaia şi capra, porcul nu poate satura grăsimea; de aceea slăninuţa de porc este fragedă şi gustoasă, spre deosebire de seul de vită din care poţi face doar săpun”, a mai spus Mihaela Bilic.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: