Redactia.ro
Home » Stil de viață » Câtă pâine putem mânca pe zi. Dr. Mihaela Bilic: „Nu trebuie să renunţăm la pâine”

Câtă pâine putem mânca pe zi. Dr. Mihaela Bilic: „Nu trebuie să renunţăm la pâine”

Mihaela Bilic, despre consumul de cirese

Auzim, adesea, că nu este bine să consumăm multă pâine în alimentația de zi cu zi. Dar, explicațiile specialiștilor în nutriție, arată că lucrurile nu stau așa cum credem. Chiar OMS recomandă 7-8 felii de pâine/zi. 

Este bine să mâncăm multă pâine pe zi?

Suntem, adesea, sfătuiți să nu consumăm prea multă pâine, pentru a avea o alimentație echilibrată. Specialiștii în nutriție vin cu explicații față de acest subiect și ne spun că pâinea este o componentă importantă în masa noastră. De altfel, OMS recomandă consumare a 7-8 felii de pâine, zilnic.

Dr. Mihaela Bilic a explicat cât de benefică este pâinea pentru organismul uman. Potrivit spuselor sale, nu trebuie să renunțăm să mâncăm acest aliment. El ne oferă glucoză, care ne hrănește fiecare celulă.

”Oganizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumul a 250 de grame de pâine pe zi, adică 7-8 felii de pâine, zilnic. Sub nicio formă nu trebuie să renunţăm la consumul de pâine. Este un aliment de bază şi cea mai banală formă de amidon, acel nutrient care conţine glucoză ce se absoarbe lent. Fără glucoză, corpul nostru nu poate funcţiona de la muşchi până la sistemul nervos, orice celulă se hrăneşte cu glucoză. Deci, pâinea trebuie să rămână, în continuare un produs prezent în fiecare zi şi la fiecare masă, bineînţeles în cantitate moderată.În farfuria ideală, carbohidraţii, adică produsele făinoase trebuie să acopere un sfert din suprafaţă, potrivit medicului nutriţionist. În această categorie intră pâinea, cerealele, orezeul, pastele făinoase, mămăliga şi cartoful. Deci, pâinea poate fi un înlocuitor pentru oricare dintre produsele enumerate şi categoric este alimentul perfect când vine vorba de sandwichuri,” a spus dr. Mihaela Bilic, pentru Adevărul.

Pâine albă sau pâine integrală? Care este mai sănătoasă

Mulți avem tendința să cumpărăm pâine integrală, în speranța că nu ne aduce atâte de multe kilograme. Dar, medicul nutriționist, Mihaela Bilic, spune că nu există o diferență între cele două tipuri de pâine și că chiar pâinea albă ar avea mai multe beneficii asupra organismului.

”Aici nu există un singur răspuns corect. Studiile au arătat că nu există prea multe diferenţe între pâinea albă şi cea integrală. Şi chiar dacă poate părea surprinzător, pentru anumite categorii, pâinea albă e opţiunea sănătoasă.  „În legătură cu sortimentul de pâine, fiecare trebui să-şi găsească pâinea care să fie pe gustul lui. Din punct de vedere caloric, ele au acelaşi aport, adică aproximativ 230 de calorii pe suta de grame. Doar conţinutul de fibre diferă între pâinea albă şi pâinea intermediară sau neagră. Pâinea albă este o pâine fără tărâţe din care a fost îndepărtat învelişul bobului de grâu, este mai săraca în fibre şi în minerale, însă este mai uşor de digerat, conform nutriţionistului”, a mai explicat Mihaela Bilic pentru sursa menționată anterior.

Pâine albă feliată, 600 gr. | Bacania cu de toate

Pâinea albă, bună pentru copii

Medicul nutriționist, Mihaela Bilic a mai precizat că pâinea albă este bună pentru cei mici. Recomandată este pâinea albă cu maia, care nu îmbalonează.

„În cazul copiilor, pâinea albă este cea mai bună opţiune deoarece tubul lor digestiv este incomplet dezvoltat, iar fibrele şi tărâţele din cereale pot crea iritaţie intestinală şi intoleranţe alimentare. Deci, pâinea albă rămâne o opţiune sănătoasă, cu atât mai mult cu cât ea este făcută cu maia şi sunt respectaţi timpii de dospire. În acest caz nici măcar nu mai creează balonare, ca în cazul pâinii făcute cu drojdie,” a mai precizat dr. Mihaela Bilic tot pentru Adevărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: