Pâinea de casă cu semințe este rețeta cea mai bună pentru a savura cea mai bună și mai pufoasă pâine. Această rețetă poate fi făcută foarte ușor acasă, mai ales de cei care doresc să savureze o pâine „ca la mama acasă”.
Decât să ieși la magazin să îți cumperi o pâine, te sfătuim mai bine să ți-o prepari singur.
Rețetă pâine de casă cu semințe. Pâine de casă delicioasă
Rețeta de astăzi îți va aduce aminte de momentele în care mergeai la bunica și te servea cu pâine de casă extrem de delicioasă și savuroasă.
Trebuie neapărat să încerci această rețetă de pâine cu semințe. Este foarte simplă de făcut și foarte gustoasă!
Ingrediente pâine de casă cu semințe
-1 kg faina
-10 g drojdie uscata sau 25 g drojdie proaspata
-2 lingurite sare
-2 lingurite zahar
-50 ml ulei (daca se poate, de masline, iese aluatul mai fin)
-650 ml apa calduta
Mod de preparare pâine de casă
Primul pas este să cerni făina de două ori înainte să o folosești, pentru a elimina corpurile străine.
Așadar, făina se pune într-un lighean și se amestecă cu drojdia și cu cantitatea de zahăr. Apoi se adaugă 50 de ml de apă și o lingură de făină, și se amestecă și se lasă la dospit timp de 15 minute.
După ce amestecul și-a dublat volumul, se toarnă peste făină, după care se adaugă apă călduță, sarea și se amestecă până când apa va fi absorbită de aluat.
Se ung mâinile cu ulei și se frământă de la margine spre interior, iar mai apoi se frământă aluatul, se ridică și se trântește. Această manevră trebuie repetată de 1-15 ori, pentru că are rolul de a aerisi aluatul și de a face pâinea pufoasă.
După ce aluatul a crescut se unge masa cu ulei sau făină, se modelează pâinea, se pune în tavă și se lasă la dospit o jumătate de oră.
După acest timp, se unge cu un amestec de ouă și apă și se adaugă semințele .
Se bag pâinile la cuptor, primele 10 minute se lasă cu focul mic, după care se dă la 160 de grade timp de 40 de minute.
În tot acest timp, pâinea poate fi verificată cu scobitoarea, iar dacă aceasta iese curată atunci înseamnă că pâinea s-a copt.
Se scoate și se lasă câteva minute la răcit, după care poate fi savurată. O poftă bună!