Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă prăjitura casei. Cum faci un desert pufos cu ce ai prin casă

Rețetă prăjitura casei. Cum faci un desert pufos cu ce ai prin casă

Prajitura de casa

Prăjitura de casă este cel mai bun exemplu de deser pe care îl poți face oricând și cu orice ai prin casă. Îți propunem să faci o combinație nucă cu caramel. La sfârșit veți rămâne impresionată de gustul savuros și de ușurința cu care aceasta se prepară.

Rețeta prăjiturii de casă trebuie să o încerce toate doamnele. Este desertul care leagă familia, aduce fericire și armonie. Te sfătuim să o încerci!

Rețetă prăjitura casei. Cel mai gustos și simplu desert de făcut acasă

Dacă vrei să pregătești repede un desert pentru musafiri sau pentru membrii familiei, rețeta prăjiturii de casă este cea mai indicată.

Se prepară într-un timp scurt, iar ingredientele pe care le poți folosi sigur le ai în casă.

Ingrediente prăjitura de casă:

Foi:

  • 200g făină100g unt
  • 100g zahăr pudră
  • 1 linguriță amoniac
  • 1 ou
  • 1 lingură cacao
  • 2 linguri lapte

Blat:

  • 6 albușuri
  • 170g zahăr
  • 1 zahăr vaniliat
  • 100g făină
  • 150g rahat tăiat bucățele
  • 150g nucă prăjită și măcinată

Cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 150g zahăr
  • 1 lingură apă
  • 250g unt
  • 2 plicuri zahăr vaniliat

Glazură

  • 150g ciocolată de menaj
  • 50g unt

Mod de preparare Prăjitura casei cu caramel și nucă

Pentru început, se amestecă bine ingredientele și se face două foi, care ulterior se vor coace pe fundul tăvii la loc potrivit.

Acestea se coc maxim 4 minutr, iar când devin maronii pe margini sunt gata.

Pentru prepararea blatului, albușurile se bat bine, se adaugă zahărul și se mixează până ce acesta se topește. Apoi se adaugă nuca și la sfârșit rahatul.

Se coace blatul bine în tava tapetată cu hârtie de copt, timp de 15 minute, la foc mic. Pentru prepararea cremei se bat gălbenușurile cu zahărul și cu o lingură de apă, pe baie de aburi până ce compoziția se îngroașă.

Când aceasta se răcește, se adaugă treptat untul și zahărul vanilat și se mixează bine.

Spre final se pune foaia, crema, blatul, crema, foaia și apoi glauza de ciocolată care se topește împreună cu untul la foc mic, iar acum poate fi servită. Poftă Bună!

Loading...