Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețetă papanași pufoși cu dulceață și smântână. Desertul răcoritor și aspectuos

Rețetă papanași pufoși cu dulceață și smântână. Desertul răcoritor și aspectuos

Papanasi cu samantana si dulceata

Papanași pufoși cu dulceață și smântână, este o rețetă gustoasă și tradițională. Această rețetă îți aduce aminte de copilărie de momentele în care savurai împreună cu persoanele dragi acest desert.

Papanașii cu smântână și dulceață sunt unul dintre deserturile preferate ale românilor pentru că este o rețetă care se prepară rapid, fără bătai de cap.

Papanași cu smântână și dulceață. Rețetă simplă și gustoasă

Papanașii cu smântână și dulceață este desertul favorit al tuturor celor care doresc să savureze o mâncare dulce și care nu necesită timp lung de așteptare.

Terasele s-au deschis după un timp îndelungat de izolare din cauza pandemiei de coronavirus, și este un moment numai bun pentru a savura această delicatesă alături de prieteni sau de persoanele dragi.

Chiar dacă nu te pricepi prea bine în bucătărie, pentru această rețetă nu trebuie să fii Chef pentru a prepara acest desert.

Ingrediente papanași cu smântână și dulceață

  • 250 de grame de branza de vaci bine scursă de zer
  • 230-250 grame făină
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 1 linguriță de scorțisoară
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 plic de zahăr vanilat
  • 2 oua întregi
  • coajă rasă de lămâie
  • în plus: ulei din abundență pentru prăjit (minimum jumătate de litru), faină pentru presarat planul de lucrupentru servit: dulceață după gust, smântână de preferință nefermentata (să nu fie acra) care se poate îndulci cu zahăr pudră, zahăr pudră, praf de scorțișoară (opțional)

Mod de preparare papanași cu dulceață și smântână

Pentru început se pune într-un castron brânza de vaci, după care se adaugă sarea,zahărul vanilat și scorțișoara. Se adaugă coaja rasă de lămâie și o linguriță de praf de copt.

Apoi se mărunțește toată compoziția cu furculița și se omogenizează, după care se adaugă și cele două ouă.

În continuare se omogenizează ouăle și brânza, se adaugă făina și se începe să se înglobeze cu o lingură, apoi se frământă până se omogenizează.

Cantitatea de făină absorbită poate varia în funcție de mărimea ouălor, de gradul de umiditate al brânzei și de puterea de a îngloba lichid a făinii.

Se presară cu făină pentru ca aluatul să nu se lipească și se așază aluatul de planul de lucru.

Se împarte aluatul în cinci bucăți mai mari, pentru papanași, și în cinci bucăți mici pentru moț.

Se rotunjesc, se turtesc și se formează o gaură care se lărgește ușor. Pentru a prăji papanașii, ar fi ideal să se folosească un vas de fontă.

Se toarnă uleiul în vas, se încinge în vas cel puțin 5-6 cm și se încinge la foc potrivit până când o bucată mică de aluat formează bule de aer în jurul ei.

Papanașii se scot pe o hârtie pentru a absoarbe uleiul, apoi se pun înapoi in tavă și se lasă la cuptor timp de 7-8 minute.

La sfârșit se servesc înmuiați în smântână și dulceață. Să aveți poftă!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: