Redactia.ro
Home » Stil de viață » Desertul care sigur îi va mulțumi pe toți. Rețetă prăjitura franțuzească

Desertul care sigur îi va mulțumi pe toți. Rețetă prăjitura franțuzească

Rețetă prăjitură

Dacă vreți să faceți o prăjitură simplă, dar care să aibă un succes răsunător, atunci puteți încerca această rețetă! Foi delicioase de cacao, cremă fină de vanilie și frișcă. Toți invitații vor cere rețeta.

Cum să faci cea mai bună prăjitură franțuzească

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a face această prăjitură ce va fi o reușită garantată.

Pentru foile de cacao avem nevoie de 300 g fănă, 150 g zahăr, 150 g unt, 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao, 200 ml smântână.

Pentru umplutură este nevoie de 6 albușuri, 250 g zahăr,150 g nuca cocos, vișine din compot.

Apoi, pentru crema acestui desert ai nevoie de 6 gălbenușuri, 250 g zahăr, 1 plic budincă de vanilie, 500 ml lapte, 250 ml frișcă lichidă, 1 linguriță gelatină hidratată în puțină apă.

Pentru glazura delicioasă trebuie să avem la dispoziție 200 g ciocolată, 4-5 linguri frișcă lichidă, fulgi de ciocolată albă sau cocos.

Cum se fac foile de cacao

Într-un bol se amstecă untul cu zahărul, iar apoi smântâna și la final făina. După aceea, putem pune și praful de copt și cacao. Aluatul se dă la frigider pentru două ore. Apoi, el se împarte în două.

Umplutura de la prăjitura franțuzească

Pentru umplutură, trebuie să mixăm albușurile spumă și să punem zahărul, treptat. Apoi se adaugă și nuca de cocos.

După ce s-a încorporat, se întinde o foaie pe tava de copt, se pune umplutura cu cocos și vișinele, iar apoi se pune și a doua foaie.

Acum, putem da prăjitura la cuptor pentru 20-30 de minute.

Crema pentru cea mai simplă prăjitură franțuzească

Mai întâi, trebuie să mixăm gălbenușurile cu zahărul. Apoi, putem adăuga praful de budincă de vanilie și abia apoi laptele, care trebuie lăsat să fiarbă, iar abia apoi se poate pune peste restul ingredientelor.

Punem amestecul pe foc până se îngroașă crema. Aceasta trebuie lăsată să se răcească un pic. Separat, într-un bol, batem frișca, ce trebuie și ea adăugată în cremă, treptat.

Punem crema peste foile scoase de la cuptor și decorăm cu glazura de ciocolată și fulgi de cocos.