Redactia.ro
Home » Stil de viață » Trei rețete de prăjituri cu cremă de ciocolată. Desertul delicios, gata imediat

Trei rețete de prăjituri cu cremă de ciocolată. Desertul delicios, gata imediat

Prăjituri cu ciocolată

Ciocolată este cu siguranță unul dintre ingredientele de bază ale industriei patisere. Este, totodată, preferata copiilor și a multora dintre adulți. Dacă vrei să îți încânți familia, poți face un desert cu ciocolată! Ți-am pregătit câteva rețete din care poți să te inspiri.

Prăjitură cu ciocolată, caramel și o parte crocantă

Pentru această rețetă avem nevoie ciocolată albă, ciocolată cu lapte și neagră ouă, lapte, unt, făină, cacao.

Trebuie să amenstecăm laptele cu două ouă, patru linguri de făină, ciocolata albă dar și zahărul.

Această compoziție trebuie pusă pe foc, pentru că ea va fi crema pentru prăjitură. Când se răcește spumează untul.

Celaltă cremă, cea din ciocolată neagră, se face cu patru ouă care trebuie bătute cu zahăr la bain marie. Apoi se pune cacao și se lasă să se răcească. Odată răcită, se adugă un pachet de unt de la frigider, tăiat cuburi.

Blatul este unul simplu, din cacao. Asamblează prijitura și pune câte un strat de ciocolată. Printre ele pune sos de ciocolată și sos de caramel pentru a o face mai gustoasă.

Decorează prăjitura cu ceva crocant, la alegerea ta. Poți folosi migdale, alune, fistic.

Cea mai simplă prăjitură cu ciocolată

Ingredientele pentru această prăjitură, simăplă, dar delicioasă, sigur le ai deja în frigider și cămară. Ai nevoie de patru ouă, 250 g făină, 250 g zahăr, 250 g unt și un pliculeț de praf de copt.

Mai întâi, puneți pe foc ciocolata și untul pentru a se topi. Luați cratița de pe foc și adăugați ouăle și zahărul, pe rând. După aceea, adăugați faina și praful de copt.

Compoziția obținută astfel trebuie pusă într-o tavă, la copt. Coaceți timp de 35 de minute, la 189 de grade.

Prăjitură regală cu ciocolată și morcovi

Se topesc 200 g de ciocolată amaăruie cu 50 g unt și 50 ml de lapte pe bain marie.

Pentru blat, separăm albușurile de gălbenușuri. Este nevoie de șase ouă. Se bat spumă albușurile și se adugă zahărul, pentru că trebuie să obținem o bezea. Apoi se adaugă gălbenușurile, 100 g unt topit, 150 g făină și un plic de bicarbonat.

Compoziția se împarte în două: o parte mai mare în care punem morcov ras, scorțișoară și stafide și o parte mai mică în care punem nucă și ciocolata.

Într-o tavă se toană mai întâi aluatul cu morcov și apoi cel cu ciocolată. Se coace pentru 40 de minute.

Loading...