Redactia.ro
Home » Stil de viață » Cum alegi corect o ciocolată. La asta trebuie să te uiți prima dată când ajungi la raft

Cum alegi corect o ciocolată. La asta trebuie să te uiți prima dată când ajungi la raft

Ciocolata este unul dintre cele mai gustoase alimente și printre puținele care este, pe lângă dulce este și sănătos. Multora le face plăcere să o mănânce, dar nu la fel de mulți știu că nu toată ciocolata este bună pentru sănătate, ci doar anumite sortimente. Uite cum ar trebui să alegi ciocolata, ca să fie benefică.

Cum alegem o ciocolată

Cel mai important aspect este cel al procentajului de cacao. Acesta diferențiază o ciocolată de calitate de una slabă din punct de vedere nutrițional. Specialiștii ne recomandă să alegem de fiecare dată, când ajungem la raft, ciocolata cu 100% unt de cacao. Este adevărat că nu este neapărat ieftină, dar beneficiile ei sunt incontestabile.

Totodată, experții ne îndeamnă să trecem pragul unei ciocolaterii dacă vrem să cumpărăm cea mai bună ciocolată, atât la gust, cât și pentru sănătate.

Important este să alegi o ciocolată care are 100% unt de cacao, acest ingredient este esențial atunci când vorbești de o ciocolată de calitate. Atunci când intri într-o ciocolaterie, ai garanția că acolo poți găsi o ciocolată de calitate, deoarece avem o temperatură potrivită, deci avem prospețimea ciocolatei, în schimb când mergi în orice alt fel de magazine, atunci temperatura este discutabilă. Și nu mai e proaspătă”, spune Ion Codreanu, master franchiseur al unei ciocolaterii din București.

Ciocolata nu îngrașă

În ciuda părerii populare, ciocolata, de fapt, nu îngrașă. Totul ține de felul în care o consumăm, și mai ales de ce tip alegem să cumpărăm din magazin, scrie Libertatea.

În mentalul colectiv se crede că ciocolata îngrașă. Așa este, dacă o consumi într-o cantitate mare, necontrolată, ea poate să îngrașe. Dar consumând o ciocolată de calitate, cu ingredientele naturale și de calitate. Putem să dăm exemplul Belgiei, care, astăzi, are un consum de ciocolată de trei praline pe zi pe cap de locuitor. Și e o țară care consumă de multă vreme ciocolata, și au ajuns la un raport de trei praline pe zi, și nu putem spune că au vreo problemă din cauza asta”, explică Ion Codreanu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: