Redactia.ro
Home » Stil de viață » Rețeta desert prăjitură pufoasă cu căpșuni. Cea mai reușită recompensă dulce pentru copiii tăi

Rețeta desert prăjitură pufoasă cu căpșuni. Cea mai reușită recompensă dulce pentru copiii tăi

prajitura pufoasa

Iunie este luna în care cele mai delicioase fructe vor fi consumate, iar rețeta ununui desert cu căpșuni este ceea ce trebuie acum.

Sezonul acestor fructe pur și simpu gustoase și aromate este unul scurt, de aceea trebuie să profităm să le folosim pentru a crea o rețetă specială.

Rețeta desert prăjitură pufoasă cu căpșuni

Pentru a simți că într-adevăr vara a început, trebuie să faci o prăjitura cu un gust senzațional. Prăjitura pufoasă cu căpșuni este perfectă pentru această perioadă și ușor de preparar. Acest desert se poate prepara la orice cină sau prânz pentru o surpriză aromată și delicioasă.

Pentru a o prepara ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 oua mari
  • 8 linguri de zahar
  • 60 ml ulei
  • 120 ml lapte
  • 11 linguri faina
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • 200-250 gr capsuni

Cum să prepari prăjitura pufoasă cu căpșuni chiar acasă la tine

În primă fază trebuie spalate bine căpșunile, și șterse cu un șervețel. Se îndepărtează codițile, apoi se taie în sferturi iar dacă acestea sunt mai mari trebuie tăiate în bucăți.

După care se mixează spuma gălbenușurilor cu zahărul, apoi se încorporează uleiul în fir subțire, după care urmează laptele.

Se cerne făina, se încorporează în compoziția de mai sus împreună cu praful de copt și esența. Albușurile se bat cu praful de sare, iar apoi se încorporează cu o paletă în amestecul de gălbenușuri.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de 22×26 cm și se toarnă compoziția de aluat. Se nivelează, se pun bucățile de căpșuni răsfirate și se bagă prăjitura în cuptorul încins, la o temperatură potrivită.

Aceasta se lasă la cuptor timp de 30-35 de minute,până când se rumenește frumos deasupra, însă tot ce contează este să fie coaptă.

După cele 35 de minute, prăjitura se scoate dij cuptor și se introduce în frigider, la rece după care este porționată și servită! Asta este tot! O rețetă foarte simplă și delicioasă pentru întreaga familie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: