E bine să ne aducem aminte câteodată de gustul copilăriei și să savurăm una dintre cele mai simple deserturi pe care bunica ni le prepara. Numai când ne gândim, ni se face dor de mama și bunica care pregăteau cu așa mare plăcere deliciul casei, încât te lingeai pe degete. Vă mai aduceți aminte de budinca cu griș?
Budinca cu griș. Reteța care ne duce cu gândul la copilărie
În această perioadă în care pandemia de coronavirus și-a pus amprenta asupra vieții tuturor oamenilor este bine să ne relaxăm măcar atunci când vine vorba despre ceva gustos.
Pentru a scăpa de stresul din timpul stării de alertă, vă recomandăm rețeta copilăriei, budinca cu griș. Vă mai aduceți aminte când mama sau bunica o preparau cu mare drag și spor?
Ei bine, cu siguranță vă aduceți aminte de acel gust aromat și veți vrea cu orice preț să o preparați.
Ingrediente budincă cu griș
Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie doar de câteva ingrediente pe care este posibil să le aveți deja.
- 50 g gris
- 550 ml lapte
- 100 g zahar
- 2 lingurițe nucșoara
- 2 lingurițe scorțișoara
- 80 g stafide
- 65 ml smântâna
- fulgi de migdale
Cum să preparia această rețetă simplă acasă la tine
Primul pas este să încălzești cuptorul la 188 de grade Celsius, apoi să puneți la fiert într-un vas laptele și în momentul în care clocotește, se adaugă grișul, cu zahărul vanilat și se amestecă foarte bine energic.
Apoi se lasă să fiarbă nu mai mult de cinci minute, pentru a nu da în clocot, după care swe trage vasul de pe foc.
Mai departe se bat ouăle cu zahărul pudră și se adaugă peste groș, iar apoi se amestecă. Se unge cu unt un vas de copt, se presară bine cu zahăr, și se toarnă amestecul și se coace macim 30 de minute.
Se scoate prin răsturnare imediat, în așa fel încât să curgă și caramelul, după care se lasă la răcit.
La final se servește cu stafide deasupra sau cu puțină dulceață pentru a-i da un gust absolut incredibil și de neuitat. Poftă bună!