Redactia.ro
Home » Monden » Ce înseamnă Aris, numele ales de Radu Mazăre și Roxana pentru băiețelul lor? Mesajul pe care îl ascunde

Ce înseamnă Aris, numele ales de Radu Mazăre și Roxana pentru băiețelul lor? Mesajul pe care îl ascunde

Ce înseamnă Aris, numele ales de Radu Mazăre și Roxana pentru băiețelul lor? Mesajul pe care îl ascunde

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, și soția sa, Roxana Mihalache, au făcut recent o alegere importantă în ceea ce privește numele fiului lor care urmează să vină pe lume. În urma anunțului privind sarcina și eliberarea condiționată a lui Mazăre, cuplul a dezvăluit că micuțul va purta numele de Aris. Această alegere nu este doar una de conveniență sau de preferință personală, ci ascunde un mesaj special și o încărcătură emoțională profundă.

Ce înseamnă Aris, numele ales de Radu Mazăre și Roxana pentru băiețelul lor?

Alegerea numelui Aris vine într-un moment semnificativ pentru familia Mazăre-Mihalache. După cinci ani de detenție, Radu Mazăre și-a recăpătat libertatea și se pregătește să devină tată pentru a doua oară, la vârsta de 55 de ani. Roxana Mihalache, soția sa, care a fost alături de el în timpul detenției, este acum însărcinată în patru luni și se pregătește să-i ofere lui Mazăre un copil și o familie completă.

„Mă bucur în primul rând pentru soția mea, care a fost lângă mine… Pe băiatul meu o să-l cheme Aris”, le-a spus Radu Mazăre jurnaliștilor care îl așteptau la poarta penitenciarului Jilava.

„Știți cum e, cine are copii sau a fost însărcinată, emoțiile sunt mult mai puternice în momentul în care ești însărcinată, decât atunci când nu ești. Asta pot să spun acum. Primind această veste, evident că oricine și orice femeie își dorește să-și crească copilul lângă tată și să fie într-o familie fericită și într-un cămin fericit, complet, mamă și tată”, a mărturisit soția lui Radu Mazăre, potrivit cancan.ro.

Mesajul pe care îl ascunde

Semnificația numelui Aris este una încărcată de înțelesuri și emoții pozitive. Acest nume, de origine greacă, înseamnă „cel mai bun dintre toți”, fiind asociat și cu alte calități precum îngăduitor, iubitor și tolerant. Alegerea acestui nume poate fi interpretată ca un mesaj al speranței și al dorinței de a oferi copilului o viață plină de calități pozitive și înțelepciune.

Numele Aris poate influența, într-o anumită măsură, personalitatea copilului care îl poartă. Băieții care poartă acest nume au tendința de a se remarca prin superioritatea lor, prin calități de lider și prin generozitatea lor. Astfel, alegerea acestui nume poate fi considerată ca o aspirație către cele mai bune aspecte ale personalității umane, pentru a ghida copilul spre o viață de succes și împlinire.

Deși numele Aris poate fi confundat uneori cu Ares, zeul războiului din mitologia greacă, este important de menționat că acestea sunt două nume distincte, cu semnificații diferite. În timp ce Ares este asociat cu războiul și puterea militară, Aris este asociat cu noblețea și cu cele mai înalte calități morale și intelectuale.

Radu Mazăre, eliberat condiționat din închisoare

Radu Mazăre a primit vestea mult așteptată a eliberării sale, aducând o bucurie imensă pentru Roxana, soția sa însărcintă. Într-o declarație profund emoționantă, ea și-a exprimat sentimentele legate de momentul pe care l-a așteptat cu nerăbdare și speranța pentru o viață liniștită alături de soțul ei.

„Sunt foarte fericită, am primit-o cu mare drag și aștept să iasă, să avem și noi o viață liniștită. Nu pot să spun că mă așteptam, nu aveam cum să mă aștept la o decizie, că la câte eșecuri am avut de-a lungul acestei perioade ne era greu să mă aștept la o decizie pozitivă. A fost foarte greu, am trecut printr-o perioadă foarte grea și destul de complicat să trăiești așa, dar eu sunt o persoană foarte puternică, așa mă consider și am făcut în așa fel încât să trec destul de ușor peste această perioadă (…) Să iasă pe poartă aceea și planurile vor veni foarte ușor. Vom sta câteva zile în București, apoi vom vedea dacă vom merge în Constanța, avem variante”, a declarat Roxana Mazăre, după ce a aflat că Radu Mazăre va fi eliberat.

Iată decizia instanței de judecată!

„În baza art. 425 alin. 7 pct. 2 lit. a din codul de procedură penală, raportat la art. 587 alin. 3 din codul de procedură penală; admite contestația formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ?TEFAN, împotriva sentinței penale nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București, în dosarul penal nr. 6917/4/2024. Desființează sentința penală nr. 996/2024 din 17.04.2024, pronunțată de Judecătoria Sectorului 4 București și, rejudecând în fond: În baza art. 587 din codul de procedură penală, raportat la art. 59 Cod Penal din 1969; admite cererea de liberare condi?ionată formulată de condamnatul MAZĂRE RADU ȘTEFAN, ( DATE), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti.

Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 101/29.06.2023, emis de Tribunalul Ilfov, Secţia Penală; în baza sentinţei penale nr. 63/23.03.2023, pronunțată de Tribunalul Ilfov; prin care i s-a aplicat pedeapsa de 9 ani închisoare. Atrage atenţia contestatorului condamnat MAZĂRE RADU ȘTEFAN asupra dispoziţiilor art. 61 Cod Penal din 1969, privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 al. 3 din codul de procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziția persoanei condamnate și procurorului prin mijlocirea grefei instanței, azi, 27.05.2024.”

În motivarea deciziei de la prima instanță se arăta că „pedeapsa este egală cu 3.288 zile, iar pentru a putea deveni propozabil în vederea liberării condiţionate, condamnatul trebuie să execute fracția obligatorie de 2/3 din pedeapsă, respectiv 2.192 zile, din care, în cazul în care munceşte, 548 zile considerate ca executate pe baza muncii prestate şi 1.644 zile efectiv executate”.

La data analizării situaţiei lui Radu Mazăre în comisia de liberare, acesta „a executat un număr de 1.780 zile din pedeapsă, a executat arest preventiv/arest la domiciliu 85 zile, i se consideră ca executate ca urmare a activităților lucrative, de instruire școlară și de formare profesională prestate, a lucrărilor științifice elaborate ori a invențiilor brevetate 270 zile (din care 20 zile pentru absolvirea unui curs de calificare) și i se deduc suplimentar 60 zile considerate ca executate în condiții necorespunzătoare, în total având 2.195 zile câștigate și executate”, potrivit g4media.ro. 

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: