Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă dacă ai acnee pe anumite părți ale corpului. Ce afecțiuni ar putea semnala

Ce înseamnă dacă ai acnee pe anumite părți ale corpului. Ce afecțiuni ar putea semnala

Ce înseamnă dacă ai acnee pe anumite părți ale corpului. Ce boli ar putea semnala

Ce înseamnă dacă ai acnee pe anumite părți ale corpului. Iată ce afecțiuni ar putea semnala dacă apare la maturitate, în mod special. Deși există tentația de a asocia problemele pielii cu pubertatea, acneea poate persista și după vârsta de 25 de ani. Iată și ce recomandă specialiștii să folosiți în cazul în care vă confruntați cu acnee pe brațe, spate sau posterior, de pildă.

Ce înseamnă dacă ai acnee pe anumite părți ale corpului. Ce afecțiuni ar putea semnala

Fără a dezvolta acest subiect din punct de vedere medical, cât mai pe scurt, acneea înseamnă pori înfundați. Majoritatea coșurilor debutează cu puncte negre sau albe, însă persoanele cu acnee pot prezenta și papule, pustule, noduli sau chiar chisturi, care sunt de obicei dureroase la atingere. Acneea de pe corp este nu doar dureroasă, ci și inestetică și poate scădea stima de sine.

Există adulți chiar și de 50 de ani care suferă de acnee, iar porii înfundați sunt tot principala cauză a acneei la maturitate, însă există alți câțiva factori, cum ar fi problemele hormonale, moștenirea genetică și nu numai.

O practică de medicină alternativă care examinează locul în care apare acneea pe față se numeşte maparea sau cartografierea feţei şi determină problemele de sănătate. Deși nu e o știință exactă, a afla de ce apare acneea în anumite zone ale corpului te poate ajuta să afli cum să previi agravarea unor afecţiuni.

Fluctuaţiile hormonale sau moştenirea genetică ar putea fi cauzele acneei de pe spate, brațe și coapse. Medicii spun că dacă aveți brațele pline de coșuri, ați putea să folosiți o loțiune pe bază de acid lactic, pentru a exfolia celulele moarte și pentru hidratare. Pentru coșurile de pe spate, e recomandat să folosiți un produs de curățare pe bază de acid salicilic, care desfundă porii. Coșurile care apar pe posterior sunt inestetice, dar și dureroase și e recomandat să purtați cât mai des lenjerie intimă din bumbac.

Coșuri pe frunte – afecțiuni medicale

Coșurile de pe frunte pot fi cauzate de multe ori de tulburările digestive și pot indica și un nivel ridicat de stres în corp. E de preferat să evitați, totodată, frecarea zonei frunții, ca să reduceți acneea. Un somn odihnitor și hidratarea corectă vă pot fi, de asemenea, de folos.

Coșuri pe obraji – afecțiuni medicale

Dacă acneea apare în partea superioară a obrazului este asociată cu sistemul respirator. Acneea obrajilor inferiori e legată de igiena dentară deficitară și de bacteriile de suprafață, conform clickpentrufemei.ro. E recomandat să aerisiți camerele  și să curățați bine și des obietele care vin în contact cu obrazul, cum ar fi telefoanele mobile, feţele de pernă sau pensulele de machiaj.

Coșuri pe zona T a feței – afecțiuni medicale

Coșurile pe zona T a feței sunt asociate cu afecțiuni medicale ale ficatului și ale rinichilor. Este posibil să fie declanșate de dezechilibre gastrointestinale sau alergeni alimentari. Acneea de pe nas ar putea indica probleme de ficat sau de rinichi, tensiune arterială crescută sau disfuncție hepatică.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: