Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce înseamnă, de fapt, concediul de acomodare și cine îl poate obține

Ce înseamnă, de fapt, concediul de acomodare și cine îl poate obține

Vrei să afli mai multe despre însemnătatea concediului de acomodare? Noi te vom ajuta. Dacă vrei să știi cine poate beneficia de el, ce presupne, care este indemnizația lunară, care sunt actele necesare și unde se depunde cererea, ai venit în locul potrivit. Iată tot ce trebuie să știi.

Când poate beneficia o persoană de concediu de acomodare

O persoană anagajată cu carte de muncă poate beneficia de un concediu de acomodare atunci când adoptă un copil aflat în plasament. Acest tip de concediu este similar concediului de creştere copil, ce se acordă pentru maximum un an de zile, perioadă în care primeşte şi o indemnizaţie lunară. Desigur, durata concediului de acomodare poate fi și mai mic de un an, în funcție de dorinț adoptatorului și de acordul angajatorului.

Ce presupune indemnizația de acomodare

Indemnizația de concediu de acomodare se calculează în funcție de veniturile nete din ultimele 12 luni. Mai precis se calculează ca 85% din media veniturilor nete din ultimele 12 luni lucrate din ultimii doi ani anteriori datei emiterii hotărârii judecătorești pentru încredințarea în vederea adopției. Indemnizația nu poate depăși 8500 de lei pe lună.

De ce acte ai nevoie pentru a obține indemnizația de acomodare

  • cererea pentru concediul de acomodare;
  • certificatul de grefa, pe baza caruia se executa hotararea judecatoreasca de incredintare in vederea adoptiei;
  • documentul care sa ateste mutarea copilului la noua familie/noul parinte;
  • copie dupa actul de identitate al solicitantului;
  • copie dupa certificatul de nastere al copilului;
  • dovada intrarii in concediu sau a suspendarii activitatii.

Unde trebuie depusă cererea pentru indemnizația de concediu de acomodare

Cererea pentru indemnizația de concediu de acomodare se depunde la Agenţia Teritorială pentru Plăţi şi Inspecţie Socială în a cărei rază îşi are domiciliul sau reşedinţa persoana îndreptăţită să ceară intrarea în concediu. În termen de 10 zile lucrătoare de la data la care a fost pusă în executare hotărârea de încredinţare trebuie depusă cererea şi se soluţionează în termen de 3 zile lucrătoare.

Etichete: