Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce mâncăm în noaptea de Revelion pentru a avea noroc tot anul 2022

Ce mâncăm în noaptea de Revelion pentru a avea noroc tot anul 2022

Anul 2022 se apropie cu pași repezi, iar românii de pretutindeni sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru noapte dintre ani. Fie că au ales să petreacă Revelionul acasă sau la restaurant, toți sunt uniți de un singur gând: să aibă un An Nou cât mai bun. Acest moment este unul deosebit de important, fiind încărcat cu o însemnătate puternică și tradiții, multe dintre acestea fiind legate de alimentele pe care le consumăm în această zi.

Dacă dorim să avem noroc în anul ce urmează să înceapă, trebuie să fim foarte atenți la preparatele pe care le punem pe masă de Revelion. Despre unele se crede că vor aduce ghinion celor care le consumă, în timp ce altele sunt cunoscute că atrag prosperitatea și norocul.

Ce mâncăm în noaptea de Revelion pentru a avea noroc tot anul 2022

Tradiția spune că pentru a avea noroc tot anul, de pe masa de Revelion nu trebuie să lipsească peștele. Deoarece este un animal agil în apă și foarte rapid, se spune că cei care mănâncă acest tip de carne vor avea prosperitate și forță să treacă peste încercările dificile. Astfel, dacă mănânci pește în noaptea dintre ani, vei trece peste probleme exact cum înoată peștele prin apă.

Un alt obicei implică consumul de șampanie sau vin spumant la miezul nopții, pentru noroc și prosperitate.

Pe lângă dorința de la miezul nopții, o tradiție importantă în noaptea dintre ani este cea legată de cele 12 boabe de struguri. Fiecare invitat trebuie să mănânce 12 boabe de struguri, care reprezintă lunile anului ce urmează să înceapă. Înainte să mănânci aceste boabe este bine să-ți pui o dorință pentru fiecare lună a anului.

Alte alimente care nu trebuie să lipsească de pe masa de Revelion, cu un simbolism puternic sunt:  rodiile și smochinele, simboluri ale fertilității, aste și cereale, care reprezintă belșugul și porcul.

Ce nu trebuie să mâncăm în noaptea de Revelion

Alimentul complet interzis în noaptea de Revelion este carnea de pui. Se crede că aduce ghinion celor care o consumă, așa că este recomandat să o înlocuiți cu altceva, cum ar fi carnea de rață sau de curcan.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: