Redactia.ro
Home » Știri » Ce medicamente folosesc tinerii în loc de droguri. Noul fenomen periculos

Ce medicamente folosesc tinerii în loc de droguri. Noul fenomen periculos

Ce să faci cu medicamentele expirate din casă, care pot fi periculoase sănătății. Puțini știu ce prevede legea

Tinerii români au migrat de la drogurile clasice către medicamente folosite în general la tratarea bolilor psihice. Este un nou fenomen periculos în ţara noastră, despre care vorbesc şi psihologii.

Agenţia Naţională Antidrog chiar a publicat un raport cu medicamentele incriminate în această situaţie.

Alarmă cu sedative şi hipnotice

Raportul citat scoate în evidenţă „sedative şi hipnotice, medicamente pentru ameliorarea durerii, stimulente prescrise pentru tratarea tulburărilor de deficit de atenţie şi hiperactivitate, medicamente fără prescripţie medicală, inclusiv siropuri de tuse şi antihistaminice”.

Un psiholog a precizat că nu este de glumit cu acest fenomen care pune stăpânire pe România.

Noi suntem pe locul 1 în lume, la videochat şi bănuiesc că o să fim în următorii doi ani, pe locul 1 la consum de stupefiante.

O să ne transformăm în tipuri de generații diferite care acceptă tot ceea ce înseamnă fuziunea spaţiului online, ideea de droguri ca fiind în viaţa noastră ceva absolut firesc.

TikTok-ul, Youtube-ul şi Facebook-ul sunt invadate de tot ceea ce înseamnă reţete pentru stupefiante ce se pot realiza din punct de vedere chimic, acasă.

Spaţiul online nu face altceva decât să distrugă tot ceea ce înseamnă societate în curs de dezvoltare, resprectiv preadolescenţi şi adolescenţi. Aceste două categorii trebuie să fie apărate, la nivel european şi în mod explicit de statul român”, a spus psihologul Radu Leca la Antena 3.

Oamenii le cumpără de pe piaţa neagră

Radu Ţincu, dr. Terapie Intensivă şi Toxicologie la Spitalul Floreasca, anunţă că asocierea dintre substanțele cumpărate fie de pe piaţa neagră, fie din categoria benzodiazepinelor care se găsesc în farmacii, este frecventă în rândul tinerilor.

”Din păcate, asocierea dintre substanţele recreaţionale şi medicamente este un fenomen frecvent. Tinerii preferă să asocieze astfel de substanţe pentru a potenţa efectul şi pentru a obţine reacţii din ce în ce mai diverse. De cele mai multe ori, aceste substanţe le procură de pe piaţa neagră, ceea ce reprezintă un factor de risc.

Ceea ce trebuie să ne îngrijoreze este că aceste medicamente produc dependenţă destul de rapid, în câteva săptămâni produc dependenţă”, a declarat Radu Ţincu la Medika Tv.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: