Redactia.ro
Home » Știri » Ce n-ar face românul numai ca să nu plătească la restaurant. Au apărut clienţii care strecoară fire de păr, unghii sau muște în mâncare

Ce n-ar face românul numai ca să nu plătească la restaurant. Au apărut clienţii care strecoară fire de păr, unghii sau muște în mâncare

Se ştia că românul este inventiv, dar parcă nici chiar aşa. Ce n-ar face el numai ca să nu plătească la restaurant. Au apărut clienţii care strecoară fire de păr, unghii sau muște în mâncare.

Chiar Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a atras atenţia asupra acestui nou tip de comportament al clienţilor dubioşi.

Tertipuri ca să nu achite nota

Clienţii acuzaţi de astfel de lucruri merg pregătiţi la restaurante cu pliculeţe în care se află muşte sau fire de păr pe care le pun în mâncare după ce mănâncă trei sferturi din ceea ce se află în farfurie.

În farfurii au fost găsiți și viermi, iar ancheta a arătat că aceștia au fost puși intenționat și nu au apărut accidental. Se pare că tinerii recurg la gesturi de acest fel, din ce în ce mai des în ultima vreme.

De regulă se dovedesc întemeiate aceste reclamaţii. Sunt şi unele neîntemeiate. Ca să înţelegem aşa cam ce se întâmplă în piaţă, s-a format deja o clasă de consumatori care trăiesc neplătind.

Asta am constatat-o noi pe parcursul ultimilor ani de cercetări a reclamaţiilor, adică de regulă sunt persoane tinere care au asupra lor pliculeţe cu fir de păr, unghie, muscă, vierme sau mai ştiu eu ce, se duc în restaurante sau pe terase, comandă, mănâncă jumătate sau trei sferturi, pune acolo din pliculeţ ce trebuie, face poză, face reclamaţie”, au transmis reprezentanţi din ANPC.

Vor să mănânce gratis

O cină, sau un prânz, în care merg la restaurant, consumă o jumătate sau o treime sau chiar trei sferturi din porția pe care au comandat-o, după care reclamă faptul că în farfuria lor au apărut diverse obiecte, fire de păr, o bucățică de unghie, o muscă, un vierme…

Operatorul economic, pentru a încheia amiabil spețele pe care consumatorii le reclamă, rambursează contravaloarea acestor consumații”, au mai zis oficiali de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: