Redactia.ro
Home » Monden » Ce note a primit Nicolae Ceaușescu la Bacalaureat și ce subiecte i-au picat? Documentele dezvăluite de Arhivele Naționale ale României

Ce note a primit Nicolae Ceaușescu la Bacalaureat și ce subiecte i-au picat? Documentele dezvăluite de Arhivele Naționale ale României

GALERIE FOTO (9)
 Iată ce note a primit Nicolae Ceaușescu la Bacalaureat și ce subiecte i-au picat!

Ce note a primit Nicolae Ceaușescu la Bacalaureat și ce subiecte i-au picat?

Potrivit noilor informații publicate de Arhivele Naționale ale României, Nicolae Ceaușescu a susținut examenul de Bacalaureat la vârsta de 47 de ani, contrar percepției multor români care îl considerau un cizmar fără studii. Documentele arată că Ceaușescu a avut o performanță academică bună în clasele primare, terminând clasa I și II cu medii destul de bune și clasându-se al treilea în clasă.

La numai opt luni de la preluarea puterii politice în România, Ceaușescu a decis să susțină examenul de Bacalaureat. A reușit să obțină nota 10 atât la proba de limba română, cât și la cea de matematică.

„Noi documente privitoare la școlarizarea lui Nicolae Ceaușescu, păstrate la Arhivele Naționale ale României
Recent, Arhivele Naționale ale României și-au îmbogățit patrimoniul cu documente școlare referitoare la Nicolae Ceaușescu, mărturii importante pentru istoria comunismului românesc.
Documentele au fost integrate în Colecția Nicolae Ceaușescu păstrată de instituția noastră și vor fi accesibile în curând prin Sala de studiu a Serviciului Arhive Naționale Istorice Centrale din București”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a Arhivelor Naționale ale României.
Sursa foto: Arhivele Nationale ale Romaniei

Fostul dictator a fost un elev eminent

Nicolae Ceaușescu a obținut note extrem de bune în perioada anilor de școală. La proba de limba română de la examenul de Bacalaureat, el a avut de analizat subiectele „Caracterizarea poeziei lui Mihai Eminescu” și „Valoarea operei poetice a lui Vasile Alecsandri”. În plus, la proba de matematică a obținut nota 10.

În timpul școlii, fostul dictator a excelat la aritmetică și geometrie, dar și la materiile de „Scriere și exerciții gramaticale”, „Citire”, „Exerciții de memorie și liberă reproducere”.

„Studiile și profesia liderului comunist sunt cunoscute. Mai puțin cunoscute sunt rezultatele sale școlare. Cu ajutorul colegilor de la Serviciul Județean al Arhivelor Naționale Olt, vă punem la dispoziție extrase din cataloagele Școlii Primare Scornicești, care atestă faptul că Nicolae A. Ceaușescu a promovat clasa I cu media 8,26 și clasa a II-a cu media 8,18, situându-se pe locul al treilea, într-o clasă în care erau înscriși 25 de elevi (SJAN Olt, fond Școala Primară Scornicești, dosarul 177 /1925-1926, fila 3 și dosarul 184 /1926-1927, fila 3).”, scriu reprezentanții ANR pe site.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: