Redactia.ro
Home » Știri » Ce obiect nu trebuie să lipsească niciodată de la o înmormântare. Ce spun preoții

Ce obiect nu trebuie să lipsească niciodată de la o înmormântare. Ce spun preoții

Ce obiect nu trebuie să lipsească niciodată de la o înmormântare. Ce spun preoții

Iată ce obiect nu trebuie să lipsească niciodată de la o înmormântare. Preoții susțin că absolut toate obiectele funerare necesare la slujbă și toate practicile țin de grija pentru cel care a murit și de dorința de binefacere pentru sufletul lui.

Ce obiect nu trebuie să lipsească niciodată de la o înmormântare. Ce spun preoții

Slujba de înmormântare cuprinde o rânduială foarte bine stabilită și respectată aproape pretutindeni de către toți creștinii. Iată o listă cu obiecte funerare care sunt necesare la slujba înmormântării. Unul nu trebuie să lipsească niciodată și are o foarte mare importanță, spun preoții, lăsând la o parte sicriul celui decedat.

Primul lucru absolut necesar este coliva, conform doxologia.ro. Cuvântul vine din limba greacă și înseamnă un fel de prăjitură sau dulciuri. Sunt mai multe rețete de colivă, dar e recomandat ca ea să aibă imprimat deasupra semnul crucii. Dincolo de cum arată, contează mai mult simbolistica ei. Coliva este simbol al trupului celui răposat, iar legănarea și ținerea de colivă în timpul cântării „Veșnica pomenire” sunt expresia legăturii sau comuniunii sufletești cu cel răposat, pentru care ne rugăm să fie pomenit în Împărăția lui Dumnezeu, conform sursei de mai sus.

Coliva se face din grâu pentru că, precum grâul pentru ca să încolțească, să crească și să aducă roadă trebuie să fie mai întâi semănat sub brazdă de pământ, ca să putrezească, tot așa și trupul celui răposat se îngroapă în pământ ca să putrezească și după aceea să învieze întru nestricăciune. În colivă se așază totdeauna o lumânare aprinsă, simbol al vieții celui răposat și al luminii învățăturii lui Hristos, a menționat doxologia.ro.

În al doilea rând, pentru slujba înmormântării este nevoie de pâine sau colac, iar cel de al treilea este vinul. Un alt element este crucea care stă la căpătâiul celor care au murit, iar în ceea ce privește icoana care se așază pe pieptul celui răposat imediat după moarte, ea nu se lasă în sicriu și nu se înmormântează, ci se ridică la mormânt și este păstrată. Steagurile bisericești sau praporii (prapurii), necesare la slujba de înmormântare, sunt purtate în procesiune în fața celui adormit. Acestea sunt lucrurile indispensabile, dar lor li se mai pot adăuga și altele.

Ce obiect nu trebuie să lipsească niciodată de la o înmormântare. Ce spun preoții
Foto: Pexels
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: