Redactia.ro
Home » Știri » Ce orașe au cea mai mare rată de infectare cu coronavirus. Care județ este pe primul loc

Ce orașe au cea mai mare rată de infectare cu coronavirus. Care județ este pe primul loc

GALERIE FOTO (2) Ce orașe au cea mai mare rată de infectare cu coronavirus

Conform raportului trimis marți de Grupul de Comunicare Strategică, județul Sibiu are o incidență de peste 8 la mia de locuitori, orașul aflându-se pe primul lor în țară cu cea mai mare rată de infectare. În Ilfov cazurile au scăzut, în timp ce în Brașov acestea cresc.

Ce orașe au cea mai mare rată de infectare cu coronavirus. Care județ este pe primul loc

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime printre români, și nu numai. Conform datelor raportate de Grupului de Comunicare Strategică marți, județul cu cea mai mare rată de infectare este Sibiu, care are o incidență de peste 8 la mia de locuitori. De asemenea, Capitala României înregistrează o scădere a ratei de infectare cu coronavirus, la 6,55 la mia de locuitori. Totodată, județul Ilfov înregistrează și el o scădere de la 8,13, cât avea în ziua precedentă, la 7,1, iar Brașov crește la 7,19 la 7,36 la mia de locuitori.

Județele care înregistrează o rată mare de infectare sunt Cluj, cu o incidență de 7,03, Constanța, cu o incidență de 6,5, Alba, cu o incidență de 6.08, Arad, cu 5,9, Timiș, 5,45 și Bihor cu incidența 5,27. Potrivit GCS, județele cu incidență mică a cazurilor de infectare la mia de locuitori , în ultimele zile, sunt Gorj, cu incidenta de 1,72 și Harghita, cu incidența de 1,84. Totodată niciun județ al țării nu se mai află în zona verde.

Harta cu incidenta cumulata a cazurilor la nivel judetean în ultimele 14 zile la % de locuitori-24.11.2020

Record la Terapie Intensivă. Peste 1.200 de pacienți

În ultimele 24 de ore au fost raportate 7.753 de cazuri noi de coronavirus, din 30.740 de teste. Autoritățile sunt îngrijorate pentru că numărul morților crește considerabil. Marți au fost raportate 196 de decese. Până în prezent, au fost raportate 430.605 cazuri de infectare cu coronavirus pe teritoriul României, dintre care 304. 188 de pacienți au fost declarați vindecați și externați. Spre deosebire de cazurile noi confirmate, în urma resetării pacienților infectați cu COVID-19, 1.253 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În prezent sunt 11 localități de lângă București care au intrat în carantină, din cauza numărului mare de cazuri de coronavirus. Astfel, persoanele care intră sau ies din aceste localități au nevoie de declarație pe proprie răspundere. Orașele aflate în carantină sunt Ciorogârla, Clinceni, Berceni, Chiajna, Bragadiru, Otopeni, Mogoșoaia, Corbeanca, Măgurele, Popești-Leordeni și Dobroești. Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat marți, că în localitățile care vor intra în carantină în ziua alegerilor parlamentare, cetățenii vor putea merge la vot. Referitor la persoanele aflate în carantină, izolare sau internate, vor fi aduse urne mobile. „În toate localitățile carantinate în data de 6 decembrie, cetățenii își vor putea exercita dreptul de vot. Nu va exista nicio restricție în ceea ce privește deplasarea cetățenilor la secțiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental. Toți cetățenii care se află în izolare sau în carantină, fie că sunt infectați, fie ca au venit dintr-o altă țară, fie că sunt persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave își vor putea exercita drepturile de vot. Vor vota prin intermediul urnei mobile care va veni la ei acasă. Se va permite exercitarea dreptului de vot al fiecărui cetățean chiar dacă se află în carantină, izolare, sau internat în spital din cauza COVID”, a declarat prim-ministrul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: