Redactia.ro
Home » Știri » Ce pasiune are fostul boxer Lucian Bute. Cunoscutul sportiv locuiește în Montreal

Ce pasiune are fostul boxer Lucian Bute. Cunoscutul sportiv locuiește în Montreal

Lucian Bute, fostul boxer de 42 de ani, a renunțat la box de aproape 3 ani. Sportivul s-a retras la Montreal, iar acul este om de afaceri, dar are și un hobby pe care are timp acum să și-l cultive la maximum.

Care e pasiunea fostului boxer Lucian Bute

Fost campion mondial IBF de box Lucian Bute a dispărut complet din atenția publicului după ce în martie 2019 s-a retras.

În 37 de meciuri la profesioniști a obținut 32 de victorii, dintre care 25 prin knock-out, motiv pentru care presa l-a poreclit Mister KO. Astăzi, Bute s-a stabilit cu soția sa Elena la Montreal, acolo unde și-a desfășurat și mare parte a carierei de sportiv. Marea sa pasiune este pescuitul.

Presa canadiană scrie că la finalul carierei Bute avea o avere de aproximativ 20 de milioane de dolari. O parte dintre ei i-a investit în imobiliare în Montreal. A preluat un bloc în paragină și l-a transformat miraculos, iar acum are 24 de chiriași care îi aduc venituri considerabile în fiecare lună.

Lucian Bute are carieră de top, departe de țară

Lucian Bute a debutat pe scena boxului amator internațional în 1999, iar după câteva succese a ales să treacă la profesioniști. Cariera sa în domeniu a ținut între 2003 și 2017. Bute a încercat în câteva rânduri să revină, dar în 2019 și-a anunțat retragerea definitivă. Întreaga carieră s-a desfășurat la Montreal, acolo unde a devenit campion mondial la supermijlocie în 2007.

Lucian Bute și-a apărat titlul în următoarele opt meciuri, unul dintre ele disputat la București, și a fost învins pentru prima dată după cinci ani, într-o luptă cu Carl Froch. A redevenit campion mondial, iar ultima luptă a avut loc în februarie 2017, când a cedat în patru reprize în fața lui Eleider Alvarez.

Bute, distincție importantă în Canada

Sportivul a fost inclus anul trecut în Pantheonul Sportivilor din Quebec, ca recunoaştere a întregii sale activităţi pugilistice. Evenimentul reprezintă o premieră, întrucât Bute este prima persoană inclusă în această listă care deţine şi cetăţenie română.

 

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: