Redactia.ro
Home » Știri » Ce pauză trebuie să ai între mese, de fapt. E esențial să faci asta pentru o digestie sănătoasă

Ce pauză trebuie să ai între mese, de fapt. E esențial să faci asta pentru o digestie sănătoasă

Ce pauză trebuie să ai între mese, de fapt. E esențial să faci asta pentru o digestie sănătoasă

Ce pauză trebuie să ai între mese, de fapt, dacă vrei să ai o digestie sănătoasă! Iată ce spune Mihaela Bilic.

Ce pauză trebuie să ai între mese, de fapt, potrivit Mihaelei Bilic

Digestia este un proces prin care alimentele ingerate sunt descompuse şi transformate treptat în substanţe asimilabile. Așa cum se știe deja, e bine să avem câteva mese pe zi, iar între ele, de preferat, să nu mai ronțăim nimic.

Procesul de digestie durează, iar dacă vrem să fie complet, iar tubul digestiv să fie curat, atunci avem nevoie de o pauză de 4-5 ore între mese, spune nutriționistul Mihaela Bilic. Iată ce a scris aceasta pe Facebook.

„Când eliminăm gustările și ronțăielile dintre mese, procesele de digestie au timp să se desfășoare până la capăt, ca un ciclu complet de la mașina de spălat. E nevoie de un interval de 4-5 ore între mese pentru un proces de curățenie în tubul digestiv. Fenomenul se numește complex motor migrant (CMM) și trebuie văzut ca o undă puternică de contracție ce mătură toate resturile de mâncare din stomac și din intestinul subțire”.

Dieta-minune a nutriționistului Mihaela Bilic. Ce să nu consumi NICIODATĂ dacă vrei să slăbești

Se apropie vara și vrem să fim pregătite, să avem un trup perfect pentru sezonul cald. Odată cu sărbătorile am acumulat ceva kilograme în plus, dar nu este imposibil să scăpăm de ele. Mihaela Bilic, celebrul nutriționist, a oferit mai multe sfaturi prețioase pe care ar trebui să le urmăm dacă vrem să avem o siluetă perfectă.

Chiar dacă uneori ni se pare că înfometarea este o soluție bună pentru a scăpa de câteva kilograme, medicul nu recomandă deloc această metodă. În schimb, Mihaela Bilic spune că este bine să consumăm zilnic legume proaspete, fiind bogate în vitamine, minerale, fibre, apă. Putem opta pentru orice cantitate, pentru că au foarte puține calorii.

De altfel, săptămânal este bine să introducem în dieta noastră și leguminoasele și, cel mai important, să consumăm multă apă. Ar fi bine să scoatem complet pâinea din alimentația noastră și fără să o înlocuim cu cea din pâine integrală, pentru că îngrașă la fel de mult.

Dr. Bilic avertizează cu privire la alimentele gata preparate din comerț precum mezelurile, afumăturile, produsele de patiserie, brânzeturile fermentate, precum și cele de tip fast-food, care conțin o cantitate mare de zahăr, sare și grăsimi. În schimb, ar trebui să consumăm zilnic lactate slabe și măcar o dată pe săptămână pește gras precum somonul, macroul, sardinele, anşoa, heringul sunt bune surse de acizi graşi omega 3, minerale şi proteine. Continuarea  o puteți citi în acest material Redacția.ro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: