Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie primește Maria Băsescu. Fosta primă doamnă a României are de 10 ori mai puțin decât soțul său

Ce pensie primește Maria Băsescu. Fosta primă doamnă a României are de 10 ori mai puțin decât soțul său

Maria Băsescu primește de la stat o pensie minimă în urma activității sale prestate de-a lungul timpului. Se pare că fosta primă doamnă încaseară anual 1350 de euro, ceea ce înseamnă 700 de lei pe lună. În același timp, soțul ei ar beneficia de o pensie lunară în valoare de 13.000 pe an.

Deși veniturile lui Traian Băsescu au fost substanțiale, pensia sa nu este atât de mare precum ne-am aștepta. Totuși, el avea până de curând mai multe surse de unde primea bani. Mai mult decât atât, de-a lungul timpului a știut unde să-și investească averea. Ce mai mare parte din averea sa se află în titluri de stat care valorează aproape jumătate de milion de euro.

Lunile trecute, fostul președinte a rămas fără o parte din beneficiile primite ca fost șef de stat, după
ce s-a stabilit că a fost colaborator al Securității comuniste.

Averea declarată a lui Traian Băsescu

Fostul președinte al României deține două terenuri în București. Ambele sunt închiriate de la Primăria Capitalei. În anul 2003, a cumpărat împreună cu soția sa un apartament de 250 mp. În declarația sa de avere mai apar și două autoturisme, un Ford B-Max respectiv o Dacia Duster.

Dar asta nu e tot. Traian Băsescu deține o colecție impresionantă de bijuterii estimată la 171.000 de euro. Împreună cu soția sa au mai multe conturi bancare în care sunt depuși aproximativ 250.000 de euro.

Atunci când veneficia de un salariu de europarlamentar de 41.500 de euro, până în anul 2020, fostul președinte a investit în mai multe surse care îi asigură un venit financiar. Astfel, acesta deține mai multe titluri de stat la Ministerul Afacerilor Publice, în valoare totală de 444.000 de euro.

La acestea se mai adaugă cupoane din titlurile de stat şi dividente care însumează în conturile acestuia şi ale soţiei aproximativ 16.500 de euro, potrivit Adevărul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: