Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensie primești daca ai cotizat mai putin de 15 ani. Schimbare majoră pentru seniori

Ce pensie primești daca ai cotizat mai putin de 15 ani. Schimbare majoră pentru seniori

Într-o schimbare semnificativă a legii pensiilor, angajații care au cotizat la sistemul public de pensii pentru o perioadă de 10-15 ani vor avea acum dreptul la pensie odată ce împlinesc vârsta de pensionare. Modificările legislative introduc noi criterii și procente pentru calcularea pensiilor, având un impact direct asupra cuantumului pensiilor primite de acești contribuabili.

Pensiile pentru persoanele cu vechime sub 15 ani

Conform noii legislații, persoanele care au contribuit între 10 și 15 ani la sistemul public de pensii vor primi 40% din salariul minim brut pe țară. La această sumă se adaugă 1% din salariul minim brut pentru fiecare an de muncă suplimentar peste cei 10 ani de contribuție. Această schimbare aduce claritate și echitate în sistemul de pensii, eliminând discrepanțele anterioare care nu făceau diferențiere între anii lucrați de beneficiarii de pensie minimă.

De exemplu, dacă un angajat a cotizat timp de 12 ani, acesta va primi 40% din salariul minim brut plus 2% (1% pentru fiecare an suplimentar peste 10 ani), rezultând un total de 42% din salariul minim brut pe țară.

Pensiile pentru persoanele cu vechime de peste 15 ani

Pentru cei care au cotizat mai mult de 15 ani, pensiile sunt calculate diferit. Acești angajați vor primi 45% din salariul minim brut pe țară. La această sumă se adaugă, de asemenea, 1% din salariul minim brut pentru fiecare an de vechime în plus față de cei 15 ani. Această formulă de calcul recunoaște contribuția îndelungată și susținută la sistemul public de pensii și recompensează pe măsură.

De exemplu, un angajat cu 20 de ani de vechime va primi 45% din salariul minim brut plus 5% (1% pentru fiecare an peste 15 ani), adică un total de 50% din salariul minim brut pe țară.

Anterior, legislația nu făcea nicio diferențiere între anii lucrați de cei care beneficiau de pensia minimă, ceea ce genera inechități între angajații cu vechime diferită. Noua formulă de calcul a fost introdusă pentru a remedia aceste inechități și pentru a oferi un sistem de pensii mai echitabil.

Acest act normativ vine în sprijinul unei mai bune recunoașteri a contribuției fiecărui angajat la sistemul public de pensii, în funcție de anii lucrați. Astfel, se încurajează o contribuție continuă și pe termen lung la fondul de pensii, oferind recompense proporționale cu perioada de contribuție.

Pensia de urmaș și ajutorul pentru soțul supraviețuitor

Noua lege prevede și schimbări importante în privința pensiei de urmaș și a ajutorului pentru soțul supraviețuitor. În cazul decesului unuia dintre soți, soțul supraviețuitor care a atins vârsta de pensionare va primi 25% din pensia persoanei decedate. Acest ajutor financiar vine în completarea propriei pensii a soțului supraviețuitor și reprezintă o măsură suplimentară de sprijin pentru familiile afectate de pierderea unui membru.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează noile reguli, vom prezenta câteva exemple concrete de calcul al pensiei, atât pentru persoanele care au cotizat între 10 și 15 ani, cât și pentru cele cu vechime de peste 15 ani.

Exemplu 1: Persoană cu Vechime de 12 Ani

Să presupunem că salariul minim brut pe țară este de 3000 de lei. O persoană care a cotizat timp de 12 ani va avea pensia calculată astfel:

  • Procent de bază pentru 10 ani: 40% din 3000 de lei = 1200 de lei
  • Plus 2% pentru cei doi ani suplimentari: 2% din 3000 de lei = 60 de lei
  • Total pensie: 1200 de lei + 60 de lei = 1260 de lei

Exemplu 2: Persoană cu Vechime de 18 Ani

Pentru o persoană care a cotizat timp de 18 ani, pensia se calculează astfel:

  • Procent de bază pentru 15 ani: 45% din 3000 de lei = 1350 de lei
  • Plus 3% pentru cei trei ani suplimentari: 3% din 3000 de lei = 90 de lei
  • Total pensie: 1350 de lei + 90 de lei = 1440 de lei

Noile reglementări privind pensiile sunt esențiale pentru a asigura echitate și transparență în sistemul de pensii publice. Prin introducerea unor diferențieri clare bazate pe vechimea în muncă, se oferă o recunoaștere justă a contribuției fiecărui angajat. Aceste măsuri vin în sprijinul unei mai bune gestionări a resurselor financiare și a unei distribuții echitabile a pensiilor.

Pensia de urmaș: un sprijin esențial pentru familii

Pensia de urmaș și ajutorul pentru soțul supraviețuitor sunt măsuri esențiale de protecție socială, menite să asigure un venit minim necesar pentru supraviețuitorii care și-au pierdut partenerul de viață. Aceste măsuri sunt cruciale pentru a oferi stabilitate financiară și pentru a preveni sărăcia în rândul vârstnicilor.

Prin acordarea unui procent din pensia persoanei decedate, legislația asigură continuitatea unui venit pentru soțul supraviețuitor, contribuind astfel la o mai bună calitate a vieții și la reducerea stresului financiar cauzat de pierderea unui membru al familiei.

Modificările aduse legii pensiilor reprezintă un pas important spre crearea unui sistem de pensii mai echitabil și mai transparent. Prin diferențierea procentelor de pensie în funcție de vechimea în muncă și prin introducerea unor măsuri de sprijin pentru soțul supraviețuitor, legislația își propune să recunoască și să recompenseze contribuția fiecărui angajat la sistemul public de pensii. Aceste schimbări sunt menite să asigure o distribuție mai justă a resurselor și să ofere un sprijin adecvat pentru toți pensionarii, în funcție de anii de contribuție și de situațiile personale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: