Redactia.ro
Home » Homepage » Ce pensie va încasa Klaus Iohannis de la stat după ce se va pensiona

Ce pensie va încasa Klaus Iohannis de la stat după ce se va pensiona

Toți românii sunt curioși și se întreabă ce pensie va încasa Klaus Iohannis de la stat după ce se va pensiona, mai ales că a avut atât funcția publică de primar al Sibiului, cât și de președinte al României.

Mai este puțin până ce președintele Klaus Iohannis se va pensiona. Înainte de cariera politică însă, cel devenit șeful statului român a lucrat în mai multe domenii.

Se știe că înainte Klaus Iohannis a fost profesor de fizică și inspector școlar, abia apoi a devenit primar al municipiului Sibiu. A câștigat fotoliul primăriei în anul 2000.

Iohannis a fost reales în 2004, 2008 și 2012, de fiecare dată din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Ce pensie va încasa Klaus Iohannis de la stat după ce se va pensiona

În 2007, Sibiu a devenit Capitala Culturală Europeană. Atunci Klaus Iohannis a primit meritul de fi modernizat infrastructura orașului. Pe 24 noiembrie 2019, a câștigat al doilea mandat de președinte al României, al doilea tur de scrutin.

Klaus Iohannis avea în 2020 un salariu de aproximativ, 27.000 de lei, adică aproximativ 5,649 euro. Așadar, este foarte posibil ca, la vârsta de pensionare, Klaus Iohannis să primească lunar până la 3.000 de euro.

Declarația de avere a lui Klaus Iohannis

Klaus Iohannis are și proprietăți. Potrivit declarației de avere, șeful statului deține două case și trei apartamente, dar și un cont pe care și l-a deschis la BCR, în anul 1999. Indemnizația sa prezidențială se ridică la suma de 165.100 lei, bani pe care îi primește anual.

De asemenea, tot potrivit declarației de avere, Carmen Iohannis, Prima Doamnă a României are un salariu de 2.773 lei, în fiecare lună, ca profesoară, în Sibiu.

Tot conform declaraţiei de avere, președintele Iohannis a avut salariul în 2021 de 178.391 lei. Suma e mai mică comparativ cu anul 2020, când a avut 179.735 lei

Soţia acestuia Carmen Iohannis, profesoară de limba engleză la un liceu din Sibiu a avut un salariu anual de 44.816 lei, iar anul trecut era trecută suma de 43.450 lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: