Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensii vor crește cu peste 100% de anul viitor? Cine sunt beneficiarii norocoși 

Ce pensii vor crește cu peste 100% de anul viitor? Cine sunt beneficiarii norocoși 

Cine sunt cei 1,6 milioane de români cărora nu le creşte pensia în 2024? Anunţul șefului Casei de Pensii

Iată ce pensii vor crește cu peste 100% de anul viitor și cine sunt beneficiarii norocoși!

Ce pensii vor crește cu peste 100% de anul viitor

Anul 2024 se anunță a fi un moment de bucurie pentru mulți pensionari români, deoarece guvernul a promis creșteri semnificative ale pensiilor. Conform declarațiilor lui Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, aceste creșteri vor fi de peste 100% pentru unele categorii de pensionari, aducându-le un beneficiu financiar substanțial.

Marius Budăi a oferit explicații detaliate cu privire la sursele de finanțare pentru aceste majorări ale pensiilor și a subliniat că acestea vor fi vizibile în bugetul de stat pe anul următor. Acest demers are ca scop asigurarea că promisiunile guvernamentale devin realitate și că beneficiile ajung la cei care au muncit o viață pentru ele.

Una dintre cele mai importante clarificări oferite de fostul ministru al Muncii a fost legată de momentul în care acești bani vor fi disponibili pentru pensionari. Conform lui Budăi, acești bani vor fi reflectați în legea bugetului de stat și în bugetul asigurărilor sociale, care vor fi aprobate până la sfârșitul anului. Acest lucru ar trebui să ofere transparență și să elimine incertitudinile cu privire la creșterile promise.

„O să vedeți la Legea bugetului, când vom aproba legea bugetului până la sfârșitul anului, că acești bani vor fi prinși în buget și se va arăta foarte clar care sunt banii de majorări.

Eu am spus foarte clar că, în buget, vor fi banii și asta se va vedea la construcția bugetului. Se duce o întreagă discuție despre un non subiect. Ne-am angajat în această guvernare că vom face bine pentru oameni. Asta trebuie să înțelegeți.

Am spus că banii îi veți vedea în cel mai scurt timp, atunci când aprobăm bugetul de stat pe anul următor și bugetul asigurărilor sociale. Banii sunt în țara noastră, noi chiar nu avem niciun ban în țara asta?”, a afirmat Marius Budăi pentru Antena 3 CNN.

Cine sunt beneficiarii norocoși

În ceea ce privește categoriile de pensionari care vor beneficia cel mai mult de aceste majorări, Marius Budăi a dat câteva exemple concrete. El a menționat că există pensii care vor crește cu peste 112% începând cu 1 ianuarie 2024. De exemplu, dacă o persoană primește în prezent o pensie de 1125 de lei, aceasta va crește la 1281 de lei la începutul anului și va ajunge la impresionanta sumă de 2340 de lei la 1 septembrie, în cazul în care persoana are un stagiu de cotizare de 36 de ani.

De asemenea, Budăi a subliniat importanța muncii și a menționat că guvernul încurajează activitatea profesională. Este important de reținut că, potrivit declarațiilor sale, creșterea pensiilor nu va fi însoțită de majorarea vârstei de pensionare prin lege, ci de stimularea muncii. Cu cât cineva rămâne mai mult în câmpul muncii, cu atât va primi o pensie mai mare. Aceasta ar putea reprezenta o motivație suplimentară pentru pensionarii care doresc să continue să activeze și să contribuie la societate.

„Noi încurajăm munca. Deci cu cât stai în câmpul muncii, nu mergem în extrema cealaltă să spunem că majorăm vârsta de pensionare, să ne înțelegem. Nu se majorează vârsta de pensionare prin legea aceasta, vă arăt că nu există nici un articol. Dar încurajăm munca! Pentru cei care stau mai mult în muncă, vor primi și mai mulți bani!” a explicat Marius Budăi pentru sursa citată. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: