Redactia.ro
Home » Știri » Ce pretenții are Putin de la țările vecine în contextul războiului? Anunțul de ultimă oră

Ce pretenții are Putin de la țările vecine în contextul războiului? Anunțul de ultimă oră

pretentia lui putin

În mijlocul unui război declanșat chiar de el, liderul rus face apel la țările vecine Rusiei. Ce le cere acesta statelor după ce NATO a anunțat că urmează să se ia o nouă serie de decizii pe fondul războiului din Ucraina.

Ce pretenții are Vladimir Putin față de țările vecine

Vladimir Putin a făcut apel la statele vecine după ce NATO a anunțat că va avea loc o discuție la Bruxelles pe fondul conflictului iscat de Rusia în Ucraina. Liderul rus le cere statelor vecine să nu impună restricții Rusiei, altfel vor fi nevoiți să riposteze. „Nu avem intenții rele la adresa vecinilor noștri. Și i-aș sfătui și pe ei să nu escaladeze situația, să nu introducă nicio restricție. Ne îndeplinim obligațiile și vom continua să le îndeplinim”, a declarat Vladimir Putin.

NATO se ține departe de război

Cu toate că a fost convocată o nouă discuție a statelor membre NATO, secretarul general al alianței, Jens Stoltenberg, a declarat că nu se va interveni în Ucraina nici terestru, nici aerian. „NATO nu este parte a conflictului. În același timp, trebuie să ne asigurăm că nu există nicio neînțelegere cu privire la angajamentul nostru de a-i proteja pe toți aliații. (…) Nu vom intra în Ucraina, nici terestru, nici în spațiul aerian. Scopul nostru principal este să protejăm un miliard de oameni din țările membre. Acesta este motivul pentru care luăm această decizie grea de a nu implica NATO în Ucraina”, a spus șeful NATO, la o conferință de presă anterioară.

Zelenski așteaptă, însă, din partea NATO ca țara lui să fie declarată zonă de interdicție aeriană, căci așa se va „garanta că Rusia nu va bombarda” infrastructura nucleară a Ucrainei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: