Redactia.ro
Home » Știri » Ce putem învăța din teoriile conspirației – modelul românesc

Ce putem învăța din teoriile conspirației – modelul românesc

teoriile conspirației

De la temeri privind evoluția tehnologiei, frământări politice și până la anxietățile legate de sex, teoriile conspirației ne pot spune multe despre ceea ce se întâmplă în societatea de azi, dar și cum putem găsi rezolvări pentru aceste probleme.

Un val de atacuri care au vizat antene de comunicații 5G din Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Cipru, Belgia, dar și alte țări europene a avut loc în ultima perioadă, din cauza răspândirii unor teorii ale conspirației pe rețelele de socializare, potrivit BBC.

Peste 70 de atacuri care au vizat antene 5G din Marea Britanie au avut loc, de la începutul lunii aprilie. În Olanda, au avut loc 22 de astfel de atacuri, în Irlanda trei, în Cipru 2 și câte unul în Belgia, Italia, Suedia și Finlanda.

Ce face ca o conspirație să atragă masele? Există ceva ce ne pot învăța despre problemele cu care ne confruntăm și cum să le rezolvăm? Vom încerca să aflăm răspunsurile în rândurile următoare. În primul rând – conspirațiile de succes au întotdeauna un guru.

Teoriile conspirației în România

Fiecare societate are propriile anxietăți și obsesii, iar teoriile conspirației profită tocmai de aceste temeri. În România, multe femei refuză să-și vaccineze fiicele împotriva HPV, virusul responsabil pentru 99% din cazurile de cancer de col uterin.

În 2008, doar 2,5% dintre femeile eligibile din România au acceptat să se vaccineze. Ratele au fost atât de mici, încât programul de vaccinare din școli a fost abandonat, în cele din urmă. Acest lucru este surprinzător, având în vedere că în alte părți ale Europei, rata de vaccinare anti-HPV este de 80%.

Există mai multe motive pentru care mamele din România se tem de urmările acestui vaccin, majoritatea fiind alimentate de teoriile conspirației, inclusiv ideea că este o tentativă de a controla populația lumii făcând femeile infertile și că este un experiment medical realizat de industria farmaceutică – deși nu există dovezi pentru niciuna dintre aceste temeri.

Aceste temeri își au originea în istoricul regimului comunist care a încercat să controleze creșterea accelerată a populației prin interzicerea întreruperilor de sarcină, dar și în lipsa de încredere în sistemul de sănătate. Potrivit sursei citate, multe femei încă privesc cu suspiciune faptul că vaccinul se administrează gratuit.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini