Redactia.ro
Home » Știri » Ce restricții se impun în Capitală? Rata de infectare în București a depășit 2%

Ce restricții se impun în Capitală? Rata de infectare în București a depășit 2%

Capitala este oficial în scenariul galben! Rata de infectare în București a trecut peste 2/1000, fapt ce ar putea atrage de la sine noi restricții pentru locuitorii Capitalei.

București a depășit, vineri, 17 septembrie, pragul de două cazuri de COVID la mia de locuitori. În acest mod, ar putea interveni noi restricții pentru locuitorii Capitalei

Potrivit informațiilor transmise de Direcția de Sănătate Publică, rata de incidență COVID în București a ajuns în Capitală la 2,05, după ce în urmă cu o zi era de 1,93.

În această situație, bucureștenii se pot aștepta noi restricții, după ce o propunere în acest sens a DSP va fi ajunge la Prefectura Capitalei și după ședința Comitetului Municipal.

Ce restricții se impun în Capitală? Rata de infectare în București a depășit 2%

Chiar subprefectul Municipiului Bucureşti Florela-Antonela Ghiţă a declarat că DSP a comunicat vineri o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori pentru Capitală.

Întrebată când va avea loc şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru noi măsuri în Capitală, având în vedere ultima hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Florela-Antonela Ghiţă a declarat că mai înainte de atingerea incidenţei 3, vor fi adoptate măsurile necesare la atingerea ratei de 2 la mia de locuitori, acest lucru fiind posibil chiar în cursul zilei de vineri.

„Aşteptăm analiza DSP care trebuie să facă propuneri în acest sens”, afirma subprefectul, potrivit Agerpres.

Joi, 16 septembrie 2021, rata de infectare din Bucureşti era de 1,93/1000, în timp ce miercuri era de 1,8 la mia de locuitori.

Noi restricții în Capitală, în scenariu galben

Iată ce restricții ar putea fi impuse în scenariul galben pentru locuitorii din Capitală.

În primul rând, în spațiile închise sau deschise, competițiile sportive se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului. Și în acest caz, participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, dar persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore.

De asemenea, participarea este posibilă și după prezentarea unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore, respectiv pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, organizarea și desfășurarea de activități în cadrul sălilor de cinema, sălilor de spectacole și/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: