Redactia.ro
Home » Știri » Ce risc de boli ai în funcţie de grupa ta de sânge. Cunoașterea grupei sanguine este esențială

Ce risc de boli ai în funcţie de grupa ta de sânge. Cunoașterea grupei sanguine este esențială

Ce risc de boli ai în funcţie de grupa ta de sânge. Cunoașterea grupei sanguine este esențială

Ce risc de boli ai în funcţie de grupa ta de sânge. Iată despre ce e vorba și de ce este atât de important să știm ce grupă sanguină avem.

Ce risc de boli ai în funcţie de grupa ta de sânge. Cunoașterea grupei sanguine este esențială

Există patru grupe de sânge: A, B, AB și 0 (zero). Cunoașterea grupei sanguine este esențială pentru terapia transfuzională și nu numai, ar putea să ne protejeze de unele boli sau să ne predispună la altele. Putem schimba stilul de viață pe care îl avem, însă nu putem schimba tipul de sânge.

Grupa 0 – risc mai mic de boli cardiovasculare

Persoanele cu grupa 0 sunt mai protejate de riscul de a face boala coronariană. Nu se ştie cu exactitate de ce, potrivit webmd.com. O posibilă explicaţie ar fi că alte grupe de sânge au o probabilitate mai mare de a avea un nivel al colesterolului mai ridicat şi un nivel mai crescut al proteinelor asociate coagulării sângelui, potrivit clicksanatate.ro.

Totodată, persoanele cu grupa de sânge 0 au o probabilitate mai mare de a fi diagnosticate cu ulcer gastroduodenal.

Grupele A şi B – probabilitate mai mare de diabet

Studiile au arătat că persoanele care au grupa de sânge A sau B sunt mai susceptibile de a fi diagnosticate cu diabet, fără să existe o explicaţie a acestui lucru. De asemenea, ar avea de suferit și sănătatea vasculară. Tromboembolismul venos pare a fi mai frecvent la cei cu grupele A, B sau AB, potrivit sursei menționate mai sus.

Tot studiile au arătat că persoanele cu grupele de sânge A, AB și B sunt mai expuse riscului de a dezvolta cancer de stomac sau de pancreas.

Pentru cercetători, acest lucru s-ar putea datora faptului că infecțiile cu H. pylori sunt mai frecvente în cazul persoanelor cu grupele A și B. Această bacterie, care se găsește de obicei în stomac sau intestine, poate provoca inflamații și ulcere.

Grupa de sânge AB – probleme cu memoria și boli de inimă

Un studiu a descoperit că persoanele cu grupa de sânge AB au fost cu până la 82% mai predispuse în a dezvolta probleme de memorie, potrivit sfatulmedicului.ro. Unul dintre motive poate fi legat de proteina de coagulare, cunoscută și sub numele de factor de coagulare VIII, care poate reduce calitatea fluxului sanguin la nivelul creierului mai degrabă decat de etanșarea locului prejudiciat, potrivit sursei menționate.

Deoarece nivelurile factorului VIII sunt strâns legate de grupa de sânge, aceasta poate fi o legătură cauzală între grupa de sânge și tulburările cognitive.

Totodată, 23% dintre cei care au grupa de sânge AB din același studiu au suferit de boli de inimă, comparativ cu de subiecții cu grupa de sânge de tip 0.

În ceea ce privește riscul de accident vascular cerebral, acesta este mai mare pentru grupa sanguină AB.

Grupa de sânge 0 – persoane mai longevive

Persoanele cu grupa de sânge 0 au şanse mai mari de a trăi mai mult. Ar putea avea legătură cu faptul că au un risc mai mic de a face boli cardiovasculare, cauză importantă de mortalitate, potrivit site-ul menționat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: