Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a aflat acum despre suplimentului contaminat cu Roxadustat pe care l-a consumat Simona Halep? Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la ea în 2022

Ce s-a aflat acum despre suplimentului contaminat cu Roxadustat pe care l-a consumat Simona Halep? Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la ea în 2022

simona halep

Ce s-a aflat acum despre suplimentului contaminat cu Roxadustat pe care l-a consumat Simona Halep? Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la ea în 2022. Iată detaliile!

Ce s-a aflat acum despre suplimentului contaminat cu Roxadustat pe care l-a consumat Simona Halep

Gazeta Sporturilor a efectuat o vizită la sediul companiei canadiene responsabile de producerea suplimentului nutritiv pe care Simona Halep l-a indicat ca sursă a contaminării cu Roxadustat. Reporterii ziarului au avut o discuție cu Kostas Koveos, unul dintre frații care dețin firma Schinoussa. Acesta, destul de iritat, a adus mai multe clarificări în legătură cu cazul sportivei românce.

Koveos afirmă că suplimentul menționat de Simona Halep ca sursă a contaminării este de fapt curat, însă recunoaște că au fost neclarități în declarațiile sale. El a menționat că „Doctorul Alvarez,” profesorul angajat de echipa româncei pentru a investiga sursa contaminării, a efectuat teste pe care le consideră îndoielnice, și că au existat discuții cu avocații de la ITIA, care le-au recomandat să nu discute public despre caz. În documentul de 126 de pagini, numele lor au fost anonimizate.

Koveos a subliniat că este interesant cum informații despre identitatea lor au ajuns la public, deși aceasta fusese eliminată din dosar, sugerând astfel că sursa dezvăluirilor se află în România. Avocații lor au clarificat că rolul lor se oprește la procesul desfășurat la ITIA (Autoritatea de Integritate în Tenis). Dacă Simona Halep dorește să facă apel, acesta este prerogativa ei, și nu a lor, a concluzionat Kostas Koveos.

„Doctorul Alvarez (n.r. profesorul angajat de echipa româncei să găsească sursa contaminării) a făcut niște teste îndoielnice, dacă i-ați citit documentarea. Am vorbit cu avocații de la ITIA și ne-au spus să nu vorbim cu nimeni. În documentul de 126 de pagini, numele noastre au fost anonimizate.

E foarte interesant că oamenii au ajuns să știe cine suntem dacă identitatea noastră a fost scoasă din dosar… Iar informația a apărut în România, ceea ce înseamnă că sursa este din România. Avocații noștri ne-au spus că rolul nostru se oprește la procesul de la ITIA. Dacă ea (n.r. – Halep) dorește să facă apel, e treaba ei”, a punctat Kostas Koveos, conform GSP.

Nu a mai fost produs din 2018, dar a ajuns la Simona Halep în 2022

Ulterior, proprietarul fabricii Schinoussa din Toronto a fost confuz în declarațiile sale atunci când a menționat suplimentul nutritiv contaminat cu Roxadustat în dialogul cu reporterul de la GSP:

„- Îmi puteți arăta produsul respectiv despre care s-a spus că a fost contaminat?

– Nu-l avem. Acel supliment a fost produs în 2018.

– Și care e perioada de garanție a lui?

– Trei ani. Ea l-a folosit în…

– 2022.

– (Pare încurcat) A fost produs în 2018 și apoi ne-am oprit să-l mai producem pentru că nu mai era un produs pe care voiam să-l vindem.

– Dar ea l-a luat patru ani mai târziu…

– A fost produs din nou.

– Potrivit testelor dumneavoastră, produsul acela nu avea nicio problemă…

– (Devine iritat) Potrivit testelor făcute de ITIA, nu potrivit testelor noastre! Produsul nu conținea niciun Roxadustat! Găsiți totul în dosarul de 126 de pagini. Asta ne-au spus avocați să le spunem tuturor. Citiți dosarul! Acolo e decizia finală. Noi nu avem nicio legătură cu povestea asta. Nu suntem vinovați!

– Deci produsul a fost făcut până în 2018…

– Nu știu. Vorbiți cu John (n.r. – fratele său)!

– De ce nu se mai fabrică acel produs Keto MCT?

– Avem alte formule noi pentru el. Acum comercializăm un produs care conține doar pudră din ulei de nucă de cocos. Avem alte suplimente care conțin colagen.

– Vechiul produs conținea ingrediente din China…

– Nu vă pot spune nimic mai mult.”

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: