Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a aflat despre Prințul Paul al României, condamnat în dosarul Ferma Băneasa

Ce s-a aflat despre Prințul Paul al României, condamnat în dosarul Ferma Băneasa

Printul Paul al Romaniei, condamnat

Prințul Paul al României este unul dintre condamnații din dosarul Ferma Băneasa. Dat în urmărire internațională, el a fost arestat zilele astea în Paris. Iată ce s-a aflat acum despre acesta și ce se va întâmpla cu el mai departe.

Ce s-a aflat despre Prințul Paul al României, condamnat în dosarul Ferma Băneasa

Prințul Paul al României (73 de ani) s-a născut în Franța,  însă nu are cetățenie franceză, a scris Pro TV. Surse oficiale din Poliția Română au precizat pentru Știrile Pro TV că Prințul Paul de România nu este cetățean francez, așa cum s-a vehiculat în presă, astfel că nu ar trebui să existe probleme în ceea ce privește predarea acestuia în România.

Prințul Paul al României are cetățenie română și britanică, scrie Europa Liberă.

Prințul Paul al României a fost prins și arestat preventiv de autoritățile din Paris pe 27 iunie 2022, după ce fusese dat în urmărire. Nu a opus deloc rezistență în momentul în care autoritățile l-au capturat și s-a legitimat cu un pașaport britanic.

El a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul Ferma Băneasa pentru cumpărare de influență și complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice. Acuzațiile vizau infracțiuni comise în perioada 2006 – 2013 pentru obținerea unor bunuri de o valoare deosebită, printre care Pădurea Snagov şi Ferma Regală Băneasa, care au fost revendicate fără drept de Paul de România.

Ce se va întâmpla mai departe cu Prințul Paul al României. În cursul zilei de azi, 29 iunie 2022, el va fi prezentat la Curtea de Apel din Paris, în paralel desfășurându-se cooperarea dintre autoritățile judiciare pentru îndeplinirea procedurilor obișnuite în situații de predare, a relatat Pro TV.

Paul-Philippe al României nu este recunoscut ca membru al Casei Nobiliare de Hohenzollern-Sigmaringen și nici al Casei Regale a României.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini