Redactia.ro
Home » Monden » Ce s-a ales de averea Ileanei Ciuculete, la șapte ani de la moartea sa. Unde au ajuns banii și bunurile materiale

Ce s-a ales de averea Ileanei Ciuculete, la șapte ani de la moartea sa. Unde au ajuns banii și bunurile materiale

Astăzi, la șapte ani de la trecerea în neființă a îndrăgitei interprete de muzică populară, Ileana Ciuculete, amintirea ei rămâne vie în inimile fanilor și ale celor apropiați. Pe 14 martie, ne amintim de talentul și pasiunea cu care Ileana Ciuculete a împărtășit cultura muzicală românească, lăsând în urmă o moștenire artistică de neuitat. Totuși, pe lângă recunoașterea sa muzicală, destinul artistei a fost marcat de o luptă îndelungată cu o boală nemiloasă care i-a curmat viața la vârsta de 64 de ani.

Ciroza hepatică, diagnosticată în urma complicațiilor hepatitei C, a fost maladia care a răpus-o pe Ileana Ciuculete. Această afecțiune gravă, care a evoluat rapid, a lăsat medicilor puține opțiuni de intervenție, culminând cu decesul artistei într-o clinică privată din București. Sursa bolii care i-a adus sfârșitul a fost, conform declarațiilor soțului său, Cornel Galeș, posibil legată de proceduri cotidiene precum manichiura sau pedichiura, atunci când ustensilele folosite nu sunt sterilizate corespunzător.

Ce s-a ales de moștenirea Ileanei Ciuculete

Moartea artistei a deschis, din nefericire, o altă pagină tristă – cea a disputei pentru averea sa. Potrivit informațiilor, fiii artistei, Cristian și Mugurel Sfetcu, au intrat într-un proces îndelungat cu Cornel Galeș, văduvul Ileanei Ciuculete, în încercarea de a-și revendica drepturile asupra moștenirii. Situația s-a complicat după moartea lui Cornel Galeș în 2019, când averea Ilenei Ciuculete, inclusiv un apartament evaluat inițial la 150.000 de euro, a fost subiectul unor negocieri și decizii judiciare.

În cele din urmă, după ani de dispute și proceduri judiciare, moștenirea a fost împărțită între fiii artistei. Deși apartamentul, cu amenajări de lux în valoare de 60.000 de euro, a fost vândut la un preț mai mic decât evaluarea inițială, Cristian și Mugurel Sfetcu au primit partea care li se cuvenea din moștenirea lăsată de mama lor.

Un testament al iubirii și al muncii

Viața și cariera Ilenei Ciuculete, deși marcate de tragedie și dispute legate de moștenire, rămân un testament al iubirii și dedicației pentru muzica populară românească. Moștenirea sa muzicală continuă să inspire și să aducă bucurie în inimile românilor, reamintindu-ne de contribuția inestimabilă pe care a avut-o la promovarea culturii tradiționale.

Astfel, la șapte ani de la moartea sa, Ileana Ciuculete este comemorată nu doar ca o victimă a unei boli nemiloase sau a unor dispute pentru averea sa, ci mai ales ca o artistă care și-a dedicat viața artei și care a lăsat în urmă o moștenire muzicală care va continua să reziste în timp. Eforturile ei artistice și lupta ei personală cu boala rămân o mărturie a forței și a pasiunii pe care le-a împărtășit cu noi toți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: