Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce s-a întâmplat cu bebelușul maltratat de părinții care au fost arestați în Danemarca

Ce s-a întâmplat cu bebelușul maltratat de părinții care au fost arestați în Danemarca

Ionuț și Sorana Rotundu au fost arestați în Danemarca după ce bebelușul lor a ajuns cu hemoragie cerebrală la spital. Cei doi au fost reținuți de către autorități după ce și-au dus fiul la spital, iar autoritățile au dat copilul în plasemant unei familii daneze. După aproape două luni, la finele lunii martie a acestui an, cei doi români au fost eliberați de autoritățile daneze din centrele de detenție. În urma demersurilor făcute de autoritățile române, băiețelul a ajuns în țară, la bunicii lui.

„MAE precizează că finalizarea cu succes a acestui caz de instituţionalizare, prin aducerea în România a minorului M.R. şi încredinţarea acestuia bunicilor materni, s-a realizat în baza mecanismelor de cooperare existente la nivel naţional pentru cazurile de copii români faţă de care s-au dispus măsuri de protecţie pe teritoriul altor state, fiind rezultatul strânsei colaborări dintre MAE şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi instituţiile omoloage din Danemarca, cu sprijinul autorităţilor locale române responsabile în ceea ce priveşte protecţia drepturilor copilului. MAE adresează, şi pe această cale, mulţumiri deosebite tuturor instituţiilor menţionate mai sus pentru cooperarea excelentă’, precizează comunicatul MAE.

Micuțul va rămâne în grija bunicilor până la rezolvarea cazului. Situaţia copilului va fi monitorizată în continuare de autorităţile române competente. Bunicii lui Mathias au fost copleșiți la întâlnirea cu micuțul, pe care nu îl mai văzuseră de 5 luni.

Ce s-a întâmplat cu bebelușul maltratat de părinții care au fost arestați în Danemarca

„Vreau să spun că Mathias mi-a recunoscut vocea, mi-a recunoscut mirosul, iepurașul pe care i l-am dus când era bebeluș! Pe familia respectivă, care a avut grijă de el, a impresionat-o foarte mult acest lucru. Mathias, când m-a văzut, a început să râdă, să gângurească, să vorbească cu noi și a simțit toată dragostea noastră”, a mărturisit bunica lui Mathias.

La rândul său, bunicul patern a fost impresionat de grija pe care a avut-o familia la care a stat Mathias în plasament.

„Au fost multe piedici, am știut că vor fi piedici, dar uitați că el este aici, foarte bine. Mulțumim familiei care l-a îngrijit acolo, în Danemarca! L-a îngrijit foarte bine, au simțit, au plâns. Primul lucru pe care l-au făcut când ne-au văzut, au venit la noi, ne-au îmbrățișat și au spus că trebuia să ajungă la noi în brațe, pentru că este copilul nostru’, a spus bunicul matern, conform sursei citate.

Părinții lui Mathias vor rămâne în Danemarca până la finalizarea anchetei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: