Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a întâmplat cu soția lui Ion Antonescu după execuția mareșalului. Maria Antonescu s-a recăsătorit

Ce s-a întâmplat cu soția lui Ion Antonescu după execuția mareșalului. Maria Antonescu s-a recăsătorit

Ion Antonescu un militar și om de stat român, ofițer de carieră, șeful Biroului Operațiilor din Marele Cartier General al Armatei în Primul Război Mondial. La propunerea lui Horia Sima, șeful Mișcării Legionare a fost numit președinte al Consiliului de Miniștri de către Carol al II-lea. În contextul pierderilor teritoriale din 1940, Ion Antonescu l-a constrâns pe rege să abdice în favoarea foarte tânărului principe moștenitor Mihai (sub a cărui domnie nominală a guvernat cu puteri dictatoriale).

Antonescu a fost demis de la conducerea statului de către rege, prin lovitura de stat de la 23 august 1944, fiind arestat și predat spre pază comuniștilor, apoi deținut în Uniunea Sovietică. La 17 mai 1946 a fost condamnat la moarte pentru crime de război de Tribunalul Poporului din București. La 1 iunie 1946 a fost executat prin împușcare la închisoarea Jilava.

Ion Antonescu s-a căsătorit cu Maria Antonescu în anul 1928. Mareșalul se afla la a doua căsnicie. Soția sa mai fusese căsătorită de două ori și din prima căsnicie, cea cu ofițerul de poliție Gheorghe Cimbru.

Ce s-a întâmplat cu soția lui Ion Antonescu după execuția mareșalului

A fost numai căsătorită pentru o vreme cu evreul Fuller, deținător al unui mic tripou la Paris, cu care însă nu a avut niciun copil. Maria Antonescu nu si-a agonisit nicio avere pentru sine si nici nu a spoliat de vreun ban comunitatea evreiasca din Romania.

După execuția mareșalului Antonescu de către securiștii bolșevici, Maria Antonescu si-a petrecut ultimii ani de viață într-o sărăcie lucie într-un sat cu bordeie din Bărăgan, unde a fost exilata de satrapii roșii, învelind-se cu niște draperii vechi pentru a se proteja de frig.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini