Redactia.ro
Home » Monden » Ce s-a întâmplat cu Traian Băsescu, după ce și-a pierdut toate privilegiile. Ex-președintele este de nerecunoscut

Ce s-a întâmplat cu Traian Băsescu, după ce și-a pierdut toate privilegiile. Ex-președintele este de nerecunoscut

GALERIE FOTO (2) Traian Băsescu

Traian Băsescu este unul dintre puținii oameni politici din România care nu mai au nevoie de nicio prezentare. Ex-președintele s-a retras din viața publică, însă a fost surprins recent de paparazzi în aeroportul din Otopeni. Noua înfățișare a celui care a deținut două mandate i-a lăsat pe mulți cu gura căscată.

Nu mai este niciun secret faptul că Traian Băsescu și-a pierdut toate privilegiile pe care le avea ca fost președinte al României, după ce a fost considerat un susținător activ al Securității. Din păcate, bărbatul a fost lăsat fără vila de protocol și fără paza care ar fi trebuit să îi asigure siguranța. Iată cum arată acum ex-președintele.

Cum arată Traian Băsescu, după ce i s-au retras privilegiile

Ex-președintele României a fost surprins de paparazzi în ziua în care Roger Federer și-a făcut apariția pentru prima dată în România. Bărbatul a coborât din avion pe Aeroportul Otopeni și a fost așteptat de singurul om care îi mai este alături și care îi asigură protecția. Este vorba de Marian, o gradă de corp pe care Traian Băsescu îl plătește din banii săi.

În imaginile surprinse de Cancan se poate vedea clar faptul că fostul lider politic a optat pentru o ținută asemănătoare cu cea pe care o purta în perioada în care încă impunea respect în Parlament. Traian Băsescu a purtat o cămașă bleu, geacă bleumarin, pantaloni de aceeași culoare și, în picioare, pantofi sport de nuanță apropiată.

Ba mai mult decât atât, acesta și-a cărat singur bagajele, fără să se aștepte ca Marian să se ocupe de asta. Totuși, în momentul în care a ajuns la mașină, un Duster roșu, cel care îl însoțea l-a ajutat să își pună lucrurile în portbagaj și să urce în mașină. Imediat după, cei doi au demarat în trombă către casa fostului lider al României.

Traian Băsescu, pe aeroportul Otopeni
Traian Băsescu, pe aeroportul Otopeni. Sursa: CANCAN

Ce privilegii a pierdut fostul președinte

Traian Băsescu a ocupat funcția de președinte al României de două ori, între anii 2004 și 2014. Înainte de a fi președinte, a fost primar general al Capitalei între 2000 și 2004. După ce și-a încheiat mandatul, fostul comandant de navă în cadrul flotei comerciale a României, în perioada comunistă, a primit o lovitură.

Aceasta s-a produs acum un an, când Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că ex-președintele a fost colaborator al Securității. Acest moment a condus la pierderea unei serii de privilegii de care beneficiază persoanele care au deținut funcția de șef al statului român pe durata vieții.

Astfel, Traian Băsescu nu mai are dreptul la folosirea gratuită a unei locuințe de protocol în calitate de reședință. De asemenea, a pierdut și indemnizația lunară, în cuantum egal cu 75% din indemnizația acordată unui președinte în exercițiu al României.

În plus, Traian Băsescu nu mai beneficiază de pază și protecție și nu mai poate utiliza gratuit un autoturism furnizat de statul român. Toate aceste servicii erau asigurate de către Serviciul de Protecție și Pază.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: