Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a întâmplat, de fapt, cu submersibilul Titan? Cei 5 pasageri au murit: „Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete”

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu submersibilul Titan? Cei 5 pasageri au murit: „Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete”

Cine era la bordul submersibilului dispărut în apropierea epavei Titanicului? Cât oxigen mai au pasagerii pierduți în adâncuri 

Iată ce s-a întâmplat, de fapt, cu submersibilul Titan!

Ce s-a întâmplat, de fapt, cu submersibilul Titan

Oficialii Gărzii de Coastă au raportat că au reușit să localizeze cinci fragmente majore ale submersibilului Titan în câmpul de resturi rezultat în urma dezintegrării prin implozie. Printre acestea se numără conul de coadă al navei și două secțiuni ale corpului sub presiune. Descoperirea acestor fragmente este de o importanță deosebită în eforturile de investigare a cauzei și a circumstanțelor care au dus la dezastreul submersibilului Titan. Echipa de cercetare și recuperare continuă să analizeze și să colecteze probe din aceste fragmente, sperând să obțină informații cruciale care să ajute la elucidarea misterului.

Potrivit anunțului făcut de Paza de Coastă americană, submersibilul de mare adâncime Titan, care transporta cinci persoane într-o călătorie spre epava Titanicului, a suferit o „implozie catastrofală”, rezultând în distrugerea sa în bucăți. Toți cei aflați la bordul submersibilului au murit în urma acestui incident tragic. Descoperirea a fost făcută de un vehicul de scufundare robotizat, care a fost desfășurat de pe o navă canadiană. Câmpul de resturi de la submersibilul Titan a fost găsit pe fundul mării, la aproximativ 488 de metri de prova Titanicului și la o adâncime de 4 km, într-un colț îndepărtat al Atlanticului de Nord. Contraamiralul John Mauger, din cadrul Pazei de Coastă americane, a furnizat aceste informații presei conform Reuters., potrivit Reuters.

Compania americană OceanGate Expeditions a raportat că submersibilul Titan a fost dat dispărut după ce a pierdut contactul cu nava sa de sprijin de la suprafață. Incidentul a avut loc duminică dimineață, la aproximativ o oră și 45 de minute de la momentul în care ar fi trebuit să se încheie o scufundare planificată de două ore la celebra epavă a Titanicului.

Oficialii Gărzii de Coastă au anunțat că au localizat cinci fragmente majore ale submersibilului Titan în câmpul de resturi rezultat în urma dezintegrării sale. Printre acestea se numără conul de coadă al navei și două secțiuni ale corpului sub presiune. Nu s-a făcut nicio mențiune cu privire la descoperirea rămășițelor umane în zonă. Situația rămâne în continuare sub investigația autorităților pentru a se stabili cauza exactă a incidentului și pentru a se obține mai multe informații cu privire la evenimentele tragice care au avut loc.

„Câmpul de resturi de aici este în concordanță cu o implozie catastrofală a vehiculului”, a declarat Mauger.

 Cei 5 pasageri au murit

Înaintea conferinței de presă a Gărzii de Coastă, OceanGate a emis o declarație în care a confirmat că nu există supraviețuitori printre cei cinci bărbați aflați la bordul submersibilului Titan, inclusiv fondatorul și directorul executiv al companiei, Stockton Rush, care pilota personal submersibilul.

Cei patru pasageri rămași fără viață sunt următorii: Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, un miliardar și explorator britanic; Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, un om de afaceri de origine pakistaneză și cetățean britanic, împreună cu fiul său în vârstă de 19 ani, Suleman Dawood; și oceanograful francez și reputatul expert în Titanic, Paul-Henri Nargeolet, în vârstă de 77 de ani, care vizitase epava celebră de mai multe ori.

„Acești bărbați au fost adevărați exploratori care au împărtășit un spirit distinct de aventură și o pasiune profundă pentru explorarea și protejarea oceanelor lumii.

Inimile noastre sunt alături de aceste cinci suflete și de fiecare membru al familiilor lor în aceste momente tragice”, a declarat compania.

Timp de zile în șir, echipele de căutare și personalul de sprijin din Statele Unite ale Americii, Canada, Franța și Marea Britanie au depus eforturi considerabile pentru a scana mii de kilometri pătrați de mare deschisă, folosind avioane și nave, în speranța de a găsi orice semn al submersibilului Titan.

Au prezis „The Simpsons” soarta submersibilului Titan?

Internauții sunt terifiați după ce au văzut în mediul online un video din „The Simpsons” în care pare că s-a prezis, încă din 2006, această tragedie!

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: